Consiliul Național al Elevilor vrea ca până la data de 5 martie 2021 să fie publicată materia și procedura de organizare a simulărilor naționale

Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei să publice, până vineri, procedura de organizare şi materia aferentă simulărilor naţionale pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.

Author: Andreea Bolocan marți 02 martie 2021 , 15:02

Evaluare Națională 2021 simulare examene nationale
Evaluare Națională 2021
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președintele Consiliului Național al Elevilor a motivat această dorință de a publica cât mai urgent materia simulărilor naționale dar și procedura de organizare a acestor examene.

”Elevii au nevoie de predictibilitate”

”Mai mult decât orice, elevii care vor susţine aceste simulări au nevoie de predictibilitate. Din acest motiv, solicităm publicarea de urgenţă a conţinuturilor ce vor fi evaluate în cadrul acestor simulări şi a procedurilor de organizare a acestora”, afirmă Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că la începutul lunii ianuarie au avut o întrevedere cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la care s-a propus organizarea simulărilor examenelor naţionale pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.

"Această propunere a apărut ca urmare a faptului că elevii care vor susţine anul acesta examenele naţionale nu au avut ocazia să participe la o simulare de

examen, având în vedere faptul că acestea nu au fost organizate anul trecut, din cauza contextului pandemic. Ministerul Educaţiei a aprobat propunerea Consiliului Naţional al Elevilor, iar pe data de 16 februarie a fost publicat calendarul acestor simulări", afirmă reprezentanţii elevilor.

Citeste si: Simulare BAC 2021. Avem calendarul examenelor pentru clasa a 11-a şi a 12-a

Reprezentanții elevilor atrag însă atenţia că, până la acest moment, nu au fost publicate procedurile de organizare a simulărilor şi programa aferentă acestora.

”Din acest motiv, solicităm Ministerului Educaţiei publicarea, în regim de urgenţă, a procedurii sanitare de organizare a simulărilor naţionale şi a programei pe care se va baza elaborarea subiectelor, până la data de 5 martie. Este imperios ca atât elevii, cât şi unităţile de învăţământ, să aibă timp să se pregătească pentru simulări, pentru a ne asigura de faptul că acestea ne vor oferi o perspectivă reală asupra nivelului la care se situează, la acest moment, elevii din clasele terminale ale ciclului gimnazial şi liceal", transmite Consiliul Elevilor.

Citeste si: Subiecte Istorie simulare BAC 2021: Barem de corectare şi răspunsuri corecte

Cei care vor susține examenele naționale nu au fost pre-examinați

Rareș Voicu a mai declarat și faptul că elevii care vor susține anul acesta examenele naționale, nu au avut ocazia până acum să facă o pre-examinare din cauza pandemiei de coronavirus și că din această cauză a solicitat urgentarea publicării simulărilor şi a procedurilor de organizare a acestora.

"Salutăm decizia Ministerului Educaţiei de a organiza simulările naţionale, în contextul în care elevii care vor susţine examenele naţionale anul acesta nu au mai avut niciodată oportunitatea de a susţine o astfel de pre-examinare.”

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si