Tătaru anunță câți copii s-au infectat cu noul coronavirus, în România

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că, de la începutul pandemiei, aproximativ 3.200 de copii cu vârsta până la 9 ani s-au infectat cu noul coronavirus, precum şi 5.200 cu vârsta cuprinsă între 10 şi 19 ani.

Author: Georgiana Balaban vineri 02 octombrie 2020 , 16:00

copii covid 19 românia
Ministrul Sănătății vorbește despre cazurile covid-19 la copii.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tătaru a subliniat că nu toate infectările pot fi puse în legătură cu activitatea şcolară, întrucât trebuie luate în calcul şi transportul spre şi de la şcoală, dar şi activităţile din restul zilei.

Ministrul Sănătății, detalii uluitoare despre copii bolnavi de Sars-Cov-2, de pe teritoriul țării

"În ultimele şapte zile, care le putem pune oarecum în legătură cu activitatea şcolară, dar mă repet, activitatea zilnică, doar o parte este activitatea şcolară, avem 158 de copii care sunt infectaţi şi 73 de cadre didactice şi nedidactice. (....) La fel, dacă ne raportăm la cele peste 130.000 de cazuri infectate de la începutul acestei pandemii avem în jur de 3.200 între 0 şi 9 ani şi 5.200 de copii între 10 şi 19 ani", a precizat, vineri, după întâlnirea de la Ministerul Educaţiei, Nelu Tătaru.

El a insistat pe ideea că, într-o zi, un copil nu se află doar în şcoală, ci trebuie luate în calcul şi transportul spre şi de la unitatea de învăţământ, activităţile în parcuri, în familie.

"În ultima săptămână la nivel naţional mergem pe un număr pe care l-am evaluat şi din anchetele epidemiologice şi pe care îl putem pune în legătură cu şcoala, dar nu neapărat- o zi are transport, activitate şcolară, activitate în parcuri, activitate în familie- sunt 276 de copii între 0 şi 9 ani şi 597 de copii între 10 şi 19 ani, în perioada 21-29 septembrie", a menţionat Tătaru.

Citeste si: Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau acasă''- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Luni școlile din România vor fi închise, deoarece este ziua Mondială a Educației.

Premierul Ludovic Orban spune însă că îmbolnăvirile care au loc în această perioadă nu sunt direct legate de începerea școlii, iar  anul școlar nu este în pericol  până în acest moment.

copii covid 19 românia
Peste 700 de copii sunt infectați cu coronavirus în România.[Sursa foto: google]

“Din punctul meu de vedere, copiii sunt în siguranță la școală. Sunt cu cadrele didactice care au obligația să asigure respectarea regulilor de protejare a sănătății. Dacă există îmbolnăviri, probabilitatea ca aceste îmbolnăviri să fie la școală nu este foarte mare”, a declarat premierul Orban, vineri dimineața.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si