Duminica Floriilor 2022 pentru catolici. Și anul acesta, catolicii sărbătoresc Floriile cu o săptămână mai devreme decât ortodocșii. Află ce obiceiuri și tradiții se respectă de Florii la catolici!

Duminica Floriilor 2022 pentru catolici: Când pică Floriile la catolici?

În anul 2022, Floriile pică pe data de 10 aprilie pentru catolici, iar pentru creștinii ortodocși, Floriile sau Intrarea Domnului în Ierusalim va fi pe data de 17 aprilie.

După Duminica Floriilor, pentru creștinii catolici începe Săptămâna Mare, cunoscută și sub denumirea de Săptămâna Patimilor, urmând ca pe 17 aprilie să sărbătorească Învierea Mântuitorului Iisus Hristos sau Paștele catolic.

Paștele ortodox pică pe data de 24 aprilie, cu o săptămână mai târziu decât Paștele catolic.

Citeste si: Paştele 2022: Când începe Săptămâna Mare şi ce nu ai voie să faci în această perioadă?

Paștele are aceeași semnificație atât pentru creștinii ortodocși, cât și pentru cei catolici, chiar dacă pică la date diferite. Credincioșii sărbătoresc Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. 

Duminica Floriilor 2022 pentru catolici: Ce tradiţii se respectă în această zi?

Duminica Floriilor 2022 pentru catolici: Ce tradiţii se respectă în această zi?

[Sursa foto: pexels]

Duminica Floriilor 2022 pentru catolici: Tradiții, obiceiuri și superstiții

În fiecare an, de Florii, catolicii au o serie de obiceiuri, tradiții pe care le respectă cu sfințenie. Mare parte dintre acestea sunt respectate și de creștinii ortodocși, chiar dacă sărbătoresc Intrarea Domnului în Ierusalim la o săptămână distanță față de catolici.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei: "Mi-e atât de dor deja"- wowbiz.ro

Duminica Floriilor 2022 pică la catolici pe data de 10 aprilie. De Florii 2022, există o tradiție conform căreia, mormintele celor trecuți la cele veșnice trebuie curățate, iar de cruci trebuie atârnate crenguțe de salcie. 

Citeste si: Duminica Floriilor 2022: Pe ce dată sunt Floriile în acest an şi ce tradiţii şi obiceiuri este bine să respecţi?

Credincioșii catolici care merg la biserica de Florii și care au ținut postul Paștelui se pot spovedi și împărtăși, iar tradiția spune că cei care vor face acest lucru vor avea parte de noroc și belșug în restul anului. 

La catolicil se mai crede că de Florii, credincioșii nu ar trebui să se spele pe cap pentru a nu le apărea fire albe, o altă superstiție spune că fetele ar trebui să pună într-o apă câteva crenguțe de busuioc și să se clătească pe cap cu această apă în ajunul Floriilor. Se spune că cele care vor face acest lucru vor avea parte de noroc și dragoste și își vor putea întâlni alesul inimii.

Pentru că în Dumnica Floriilor,  credincioșii catolici au dezlegare la pește, se spune că în această zi ar trebui consumate preparate din pește și că cei care vor ține cont de acest lucru se vor putea strecura printre probleme la fel de ușor cum se mișcă peștele în apă.

Citeste si: Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a mințit în legătură cu sentimentele sale: „Eu nu m-am prefăcut niciodată.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Citeste si: Rusaliile 2022: Câte zile libere vom avea?

Un alt obicei legat de sărbătoarea Floriilor constă în prepararea unui număr de pâini egal cu cel al membrilor familiei. Aceste pâini se dau apoi de pomană și se spune că cei care vor face acest lucru vor fi feriți de rele. 

În ziua de Florii se spune că este bine ca toți credincioșii catolici să meargă la biserică și să ducă ramuri de salcie care să fie sfințite de preot. Mai apoi, aceste ramuri sunt duse acasă și puse la icoane, pentru a-i proteja de rele pe credincioși. În trecut, credincioșii catolici obișnuiau ca de Florii să își lege crenguțe sfințite de salcie în jurul taliei, crezând că astfel vor fi feriți de rele întregul an și vor fi protejați de boli. 

Citeste si: Zile cu dezlegare la peşte în Postul Paştelui 2022. Calendar ortodox complet


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si