Creșterea mediei pentru bursa de merit, condamnată de Consiliul Elevilor

Ei cer ca noile criterii generale de acordare a burselor să poată fi aplicate începând cu anul şcolar 2022-2023, în aşa fel încât să fie evitată o destabilizare a întregului proces.

Author: Diana Bostan miercuri 05 ianuarie 2022 , 08:31

Creșterea mediei pentru bursa de merit, condamnată de Consiliul Elevilor

Creșterea mediei pentru bursa de merit, condamnată de Consiliul Elevilor

[Sursa foto: istockphoto]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Consiliul Naţional al Elevilor condamnă modificarea pragului mediei pentru bursa de merit de la 8,50 la 9,50, printr-un ordin de aprobare a criteriilor generale de acordare a burselor publicat în Monitorul Oficial.

A crescut media pentru acordarea bursei de merit

"Ministerul Educaţiei tocmai ce a decis să priveze zeci de mii de elevi de dreptul la educaţie, printr-un masacru al burselor şcolare, care se vor acorda pentru un număr mult mai mic de beneficiari, sub pretextul creşterii mediilor ca urmare a şcolii online. (...) Consiliul Naţional al Elevilor condamnă cu fermitate o astfel de modificare iresponsabilă şi inechitabilă şi solicită Ministerului Educaţiei să revină de urgenţă asupra deciziei în perioada imediat următoare, înainte de începerea semestrului al II-lea", se arată într-un comunicat al Consiliului Naţional al Elevilor transmis, miercuri.

Citeste si: Când se termină semestrul I în ianuarie 2022 și când se încheie mediile

Sunt așteptate proteste la nivel național

"Nu este posibil ca Ministerul Educaţiei să ignore fără scrupule nevoile elevilor din România: mărirea mediilor reprezintă un total dezinteres al decidenţilor în raport cu nevoile reale ale elevilor! De aceea, dacă situaţia nu va fi remediată în cel mai scurt timp, anunţăm declanşarea unor proteste generale în toată ţara, împotriva criteriilor abuzive de acordare a burselor", a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, citat în comunicat. 

Citeste si: Accident grav pe E85, în Vrancea. Un TIR și o autoutilitară s-au ciocnit. Două persoane și-au pierdut viața, iar o persoană a fost grav rănită- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer a luat ambii copii la ea acasă! Imagini emoționante, după divorț- wowbiz.ro

Citeste si: Un elev din Timiș a fost confirmat cu SARS-CoV-2 după reluarea cursurilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si