Cum îți dai seama că a fost modificat kilometrajul unei mașini? Samsarii sunt peste tot

Cei care cumpără mașini la mâna a doua pot fi ușor păcăliți de către samsari, care de obicei dau kilometrajul mașinilor înapoi. Află cum îți poți da seama atunci când cumperi o mașină, dacă aceasta are kilometri reali sau nu.

Author: Andreea Bolocan joi 11 februarie 2021 , 16:07

samsari auto kilometri dati inapoi
Cum ne dăm seama că a fost dat înapoi kilometrajul
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Foarte multe mașini care au peste 10 ani, dar chiar și cele mai noi sunt rulate în afara țări, automat au mai mulți kilometrii în bord.

Statisticile actuale arată că un procent mare din mașinile la mâna a doua arată că au un istoric negativ. Modificarea kilometrajului este una dintre cele mai frecvente tipuri de fraude în procesul de vânzare a mașinilor second hand.

Samsarii auto sunt peste tot. Cum îi identificăm?

Cei care vor să cumpere o mașină second hand au opțiuni pentru a detecta frauda kilometrajului. Una dintre cele mai ușoare modalități ar fi verificarea istoricului care poate indica neconcordanțe în privința numărului de km menționați la revizii. Chiar dacă măsluirea kilometrajului poate fi dificil de detectat pentru un om care nu este mecanic, nu este o sarcină imposibilă.

Așa că mai jos puteți găsi câteva sfaturi pentru a vă da seama atunci când o mașină are kilometri dați înapoi și este cumpărată de la un samsar.

Citeste si: Cât costă să pui GPL pe o Dacia Logan

Cum ne dăm seama că a fost modificat kilometrajul unei mașini

Verificați pedala de accelerație, frâna sau ambreiajul. Daca vedeți urme excesive de uzură care nu par a fi în concordanță cu numărul de kilometri afișat, asta ar putea fi problemă. Un alt detaliu ar putea fi anvelopele. O mașină cu 20.000 de km, de exemplu, încă are în mod normal anvelopele originale. De asemenea, examinați gradul de uzură al volanului, a manetei de viteze și manetei frânei de mână.

Kilometraj falsificat

Citeste si: Ce înseamnă fiecare punct de pe talon. Secretele Certificatului de Înmatriculare

În cazul în care vehiculul are un kilometraj mecanic verificați dacă numerele sunt aliniate corect și sunt complet lizibile. Numerele strâmbe sau numerele care conțin goluri sunt adesea un indiciu că a fost modificat.

Nu în ultimul rând, infortmați-vă câți proprietari anteriori a avut mașina și comparați cu numărul de kilometri. Foarte mulți proprietari anteriori ar putea indica uzura excesiva a mașinii care nu se vede cu ochiul liber, sau alte probleme de care vânzătorul nu vrea să știți.

Fără îndoială, șuruburile care prezintă urme de deschidere, zgârieturile în zona kilometrajului, dar și eventuale piese care sunt înlocuite, care în mod normal nu ar trebui să fie înlocuite, pot fi un semn al unor probleme. În general, vă recomandăm ca un mecanic să inspecteze vehiculul înainte de achiziție.

Sursa: Promotor

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si