Cum se coc corect vinetele. Iată secretul marilor bucătari!

Vinetele pot fi coapte pe grătar, direct pe flacăra aragazului sau în cuptor, în tava aragazului protejată cu hârtie de copt.

R.B., vineri 12 iulie 2019 , 15:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În cazul în care le coacem în cuptorul aragazului, înainte de a aşeza vinetele în tavă le înţepăm cu o furculiţa, pe toată suprafaţa, astfel încât acestea să nu crape.

Citeste si: VIDEO | Pizza care nu îngrașă. Cum se prepară

Întoarcem cu atenţie vinetele pe toate părţile, inclusiv la capete. Acestea sunt gata dacă sunt moi atunci când le apăsăm cu o lingură. Timpul de coacere depinde de mărimea vinetelor.

Citeste si: Cei mai buni castraveti murati! In Ardeal, gospodinele au un ingredient surpriza care le da un gust deosebit

Dacă vinetele sunt coapte pe aragaz, luăm vinetele coapte şi le lăsăm puţin să se răcească. Tăiem coadă vinetelor, apoi le tăiem în două pe lung.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si