Cum se curăţă mielul: Trucuri pentru gospodine
Cum se curăţă mielul: Trucuri pentru gospodine. Iată cum trebuie, de fapt, curățată carnea de miel pentru preparatele de Paște! Află toate secretele gospodinelor!

Cum se curăţă mielul: Trucuri pentru gospodine
[Sursa foto: PixaBay]In articol:
- Cum se curăţă, de fapt, carnea de miel? Sfaturi pentru gospodine
- Rețetă tradițională de pastramă de miel
Cum se curăţă mielul: Trucuri pentru gospodine. În general, preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate pentru masa de Paște.
Sunt foarte mulţi cei care spun că nu suportă carnea de miel, mai ales din cauza mirosului puternic de seu. Bucătarii pricepuţi sunt însă de părere că persoanele care nu agreează această carne nu au avut ocazia să consume un preparat făcut ca la carte. Însă, dacă este gătită corespunzător, carnea de oaie sau de miel îşi pierde acel miros specific şi devine foarte fragedă.
Cum se curăţă, de fapt, carnea de miel? Sfaturi pentru gospodine
Pentru că mirosul specific de miel vine în special de la grasimea animală, trebuie eliminată cu cuţitul înainte de preparare cât mai mult din surplusul de grăsime.
După care, trebuie lăsată carnea într-un litru de apă, timp de trei, până la patru ore. Pentru frăgezire poate fi pregătită o marinadă în care să fie ţinută carnea peste noapte.
Compoziţia trebuie să fie pe bază de vin, oţet, suc de lămâie, plante aromate sau condimente şi puţin ulei.Mai mult, se recomandă ca preparatele pe bază de oaie, miel, să aibă multe condimente precum cimbrul, ghimbirul, usturoiul, piperul negru şi rozmarinul.
Citeste si: Preţ carne miel 2022: La ce trebuie să fim atenţi când mergem la magazine sau în piaţă?
Cum se curăţă mielul: Trucuri pentru gospodine
Citeste si: Rețetă tradiţională de drob de miel cu şi fără prapur
Pentru și mai multă aromă, se mai poate adăuga peste carne şi o linguriţă de suc de lămâie, întrucât efectul este similar cu cel întâlnit în cazul peştelui.
Rețetă tradițională de pastramă de miel
Ingrediente:
2 kg carne de miel sau de oaie,
4 capatani de usturoi,
2 lingurite de sare,
2 lingurite de piper,
1 lingurita de boia,
1 lingurita de cimbru,
1/2 pahar de vin alb.
Citeste si: Reţete de Paşte 2022: Mâncărurile tradiţionale româneşti
Mod de preparare:
Mai intai, taiem carnea în portii medii, subtiri de aproximativ 1 cm. Separat, preparam condimentele, facand o pasta din usturoi pisat, piper, sare, cimbru, boia. Amestecam bine toate condimentele cu pisalogul de usturoi.
Apoi, cu pasta obtinuta masam bucatile de pastrama pe toata suprafata, pana se imbiba de condimente si usturoi. Punem bucatile de pastrama una peste alta intr-un ceaun si le stropim cu putin vin alb.
Dupa care, infasuram ceaunul in folie de plastic sau il acoprim bine, ca sa nu dea miros, si tinem pastrama la frigider 5-7 zile. Daca avem un beci racoros, pe timpul noptii o putem agata la uscat acolo. Peste cateva zile, pastrama este frageda.
Citeste si: Pască fără aluat cu smântână: Reţeta simplă pentru Paşte 2022
Pregatim pastrama la gratar sau in tigaie de teflon, pe aragaz sau pe plita. Deoarece carnea s-a macerat in vin si condimente, a devenit frageda si gustoasa.
