Pentru salata de vinete, ingredientele sunt foarte simple. La baza ai nevoie doar de ulei şi vinete. Apoi, pentru a condimenta şi aromatiză salată, foloseşte sare fină, ceapă şi chiar zeamă de lămâie sau maioneză.

Citeste si: Ce trebuie să știi când pregătești friptura de pui la grătar. Secretele marilor bucătari

Cum se face salata de vinete cu maioneză?
Cum se face salata de vinete cu maioneză?

Ingrediente

3 vinete
1 gălbenuș de ou fiert
1 gălbenuș crud
70-100 ml ulei
2 caței de usturoi
2 lingurițe de suc de lămâie
sare după gust

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un bărbat a fost operat de cancer de prostată, însă medicii i-au amputat brațul- antena3.ro

Citeste si: Boala care a ucis deja peste 1.000 de persoane. Sunt temeri că se poate ajunge la o „pandemie mai gravă” decât cea de COVID- wowbiz.ro

Cum se face salata de vinete cu maioneză?
Cum se face salata de vinete cu maioneză?

Salata de vinete cu maioneză. Instrucțiuni de preparare

Citeste si: Rețetă de slime. Cum să-ți faci acasă jucaria la modă în 2021

Coaceţi vinetele aşa cum o faceţi de obicei. Cele mai bune sunt cele coapte pe grătar, la jar de lemne. Dar dacă locuiţi la bloc şi nu se poate, atunci sunt bune oricum, fie coapte pe aragaz, sau în cuptor, după cum poate fiecare.
Curăţaţi vinetele de coajă şi lăsaţi-le să se scurgă pe un fund de lemn înclinat.

După ce s-au scurs şi s-au răcorit, le tocaţi mărunt.
Faceți o maioneză dintr-un gălbenuș de ou fiert și un gălbenuș crud. Turnați uleiul putin câte putin până când maioneza începe să se lege.
Adăugați sucul de lămâie, usturoiul trecut prin presă și potriviți gustul de sare, apoi mixați din nou să se omogenizeze.
Amestecați vinetele tocate cu maioneza, gustați să vedeți dacă mai trebuie sare și lăsați salata la rece până în momentul servirii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si