
1 din 3 | Cum se mănâncă papaya. Se găsește tot mai des și în supermarketurile de la noi

2 din 3 | Cum se mănâncă papaya. Se găsește tot mai des și în supermarketurile de la noi

3 din 3 | Cum se mănâncă papaya. Se găsește tot mai des și în supermarketurile de la noi
Cum se mănâncă papaya. Papaya este un fruct exotic tot mai des întâlnit în magazinele din România. Iată câteva aspecte de care să ții cont când îl cumperi, dar și cum trebuie consumat!
Cum se mănâncă papaya. Este important de știut că există două soiuri de papaya: mexican și hawaian. Papaya mexicană cântărește aproximativ 10 kilograme, în timp ce papaya hawaiană cântărește 1 kilogram.
Iată cum se mănâncă papaya și cum îl alegi din magazin!
Cum se mănâncă papaya. Se găsește tot mai des și în supermarketurile de la noi
Cum se mănâncă papaya?
Fructul se taie cu ajutorul unui cuțit cu lamă lată, pe lungime.
Salată cu papaya: tăiem mango, ananas, papaya, ardei, curățat de semințe și tocat, o jumătate de ceapă roșie. Peste toate acestea adăugăm suc de lămâie, ulei de măsline și o linguriță de sare. Toate acestea se amestecă bine, pestese poate adăuga frunză de mentă.
Citeste si: VIDEO| Avem cele mai mari prețuri la alimente din ultimii 20 de ani. Avertismentul specialiștilor
Creveți cu papaya: aveți nevoie de ulei de porumb, 4 căței de usturoi, 2 cepe mici tocate. 4 fire de cimbru proaspăt, frunzele, 500 grame de creveți bine curățați, 1 papaya de dimensiune potrivită, tăiată felii, sare, piper negru măcinat, orez fiert.
Se pune uleiul într-o tigaie unde se adaugă usturoiul și ceapa și se sotează timp de 2 maxim 3 minute. Se pune papaya și cimbru.
Se amestecă până când papaya se înmoaie. Se pun și creveții, sare și piper după gust și se lasă la prăjit timp de 5 minute. Preparatul se poate servi simplu sau alături de orez fiert.
Cum se mănâncă papaya. Se găsește tot mai des și în supermarketurile de la noi
Cum să alegi papaya?
- Verifică-i culoarea: papaya coaptă va avea o culoare galbenă are variază spre portocaliu-roșu. Dacă pe coajă observi mici pete verzi, trebuie să știi că acest soi de papaya se coace foarte repede
- Apasă ușor coaja cu vârfurile degetelor: dacă fructul este bine copt, vei vedea că degetele se afundă ușor în coajă, dacă încă nu este copt suficient fructul va fi tare.
- Baza fructului nu trebuie să fie mucegăită: verifică bine înainte.
Citeste si: Alimente bogate în vitamina D. Nu trebuie să lipsească din dieta ta
Cum se mănâncă papaya. Se găsește tot mai des și în supermarketurile de la noi
- Miroase bine papaya: trebuie să cauți papaya care oferă un miros plăcut, dulce în zona tijei.
- Papaya prea coaptă trebuie pusă în frigider: în acest mod își va opri coacerea. Se poate lăsa o săptămână la frigider, dar sunt mai gustoase dacă sunt consumate în 2-3 zile de la cumpărare.
- Fructele verzi de papaya se țin la temperatura camerei: se vor coace în câteva zile. Fructele se pun pe o suprafață plană, ferite de lumina directă a soarelui și se întorc din când în când. Papaya mai poate fi pus într-un sac de hârtie, care se pune la loc răcoros, ferit de lumină. În sacul de hârtie respectiv se mai poate pune o banană, un măr sau un avocado pentru a grăbi procesul de coacere.
Citeste si: Îngrașă pepenele roșu? Răspunsul dat de nutriționiști
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.
A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.
Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.