Aşa faci cel mai bun tort de casă! Reţeta completă
Rețetă tort de casă. Un tort simplu, cu ingrediente pe care orice gospodină le are în frigider sau în cămară, dar care, cel mai important se prepară rapid.

Aşa faci cel mai bun tort de casă! Reţeta completă
[Sursa foto: Adygio Kitchen]In articol:
Rețetă tort de casă. Torturile de casă reprezintă un adevărat deliciu, dar și o bucurie pentru cei din familie.
Iată o rețetă foarte ușor de preparat de tort de casă!
Aşa faci cel mai bun tort de casă! Reţeta completă
Rețetă tort de casă- ingrediente
Pentru blat veți avea nevoie de:
- 5 ouă
- 150 gr făină
- 150 gr zahăr.
Pentru cremă:
- 500 gr lapte
- 3 gălbenușuri de ouă
- 3 linguri pline cu faină de grâu
- 4 linguri de cacao
- 150 gr zahar
- 200 gr lapte condensat fiert
- 1 plic zahar vanilat.
Pentru sirop:
- 200 ml apă
- 1 lingură de miere
- 1 lingură de cogniac (opțional)
Aşa faci cel mai bun tort de casă! Reţeta completă
Rețetă tort de casă- mod de preparare
Punem ouăle cu zahărul într-un vas și le batem. Ouăle le putem pune reci, de la frigider. După 10 minute oprim mixerul și verificăm compoziția: dacă aluatul care curge, nu se cufundă brusc în aluatul din vas, înseamnă că ouăle sunt gata pentru a fi amestecate cu făina.
Punem făina cernută în trei reprize și amestecăm cu ajutorul unui tel de sus în jos. Punem aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, scuturăm ușor tava și o punem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute.
Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro
Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro
Verificăm aluatul cu o scobitoare. Când este gata îl lăsăm la răcit, îl punem într-o folie alimentară și îl dăm la frigider. După 1-2 ore putem tăia pandișpanul în trei părți pentru a-l folosi pentru tort.
Citeste si: Prăjitură spornică cu căpşuni: Reţeta pe care trebuie să o încerci în această primăvară
Aşa faci cel mai bun tort de casă! Reţeta completă
La cremă luăm din cei 500 ml de lapte 200gr și amestecam cu făina, treptat. Gălbenușurile se bat cu zahărul. Restul de lapte îl punem la fiert. Când este călduț punem compoziția de lapte și făină și continuăm să amestecăm. Când vedem că începe să se îngroașe punem gălbenușurile bătute, zaharul vanilat.
Luăm compoziția de pe foc, lăsăm două minute la răcorit iar peste cremă punem folie/ peliculă alimentară. Crema se lasă la răcit, iar apoi se pune laptele condensat și se amestecă cu mixerul.
Putem pregăti și un sirop din 200 ml de apă și 1 lingură de miere. Opțional se poate pune 1 lingură de cogniac. Se însiropează fiecare bucată din blat.
Punem o cantitate considerabilă de cremă pe fiecare bucată de blat, iar apoi ne ocupăm de partea exterioară a tortului. Decorăm tortul cu cremă de ciocolată peste care putem pune miez de nucă, alune sau chiar fructe.
Citeste si: Spumă de căpşuni: Cea mai delicioasă reţetă

