Vă prezentăm cursul valutar BNR pentru 20 mai 2024. Banca Națională a României anunță în fiecare zi, la ora 13:00, noul curs valutar. Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro și află cum evoluează monedele internaționale în fiecare zi. 

curs valutar, curs bnr euro, gram de aur

Curs BNR la zi: 20 mai 2024

[Sursa foto: iStock]

Curs valutar BNR în ziua de luni, 20 mai 2024

Euro- 4.9748 lei

Dolar american- 4.5777 lei

Lira sterlină- 5.8147 lei

Franc elvețian- 5.0370 lei

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În prima zi a acestei săptămâni EURO este în scădere în comparație cu finalul săptămânii trecute. În scădere este și cursul dolarului american(USD).

Citește și: A cumpărat o boxă abandonată cu 410 dolari și a descoperit o comoară printre vechituri. "Toate cutiile erau pline"

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 20 mai 2024, moneda euro s-a vândut vineri, 17 mai 2024, cu 4,9751 lei, curs în scădere față de cel de miercuri.

De asemenea, dolarul american s-a apreciat în raport cu moneda națională, BNR anunțând vineri un curs de 4,5879 lei/dolar.

curs valutar, curs bnr euro, gram de aur

Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro

[Sursa foto: Pexels]

La ce preț se vinde gramul de aur pe 20 mai 2024 

La data de 20 mai 2024, potrivit cursului actualizat la zi și publicat de către Banca Națională a României, gramul de aur se vinde cu 359,4834. Cursul aurului este în creștere în comparație cu săptămâna trecută, în special cu ziua de vineri.

Atunci, la data de 17 mai 2024, gramul de aur(XAU) era 351,6538.

Potrivit analiștilor economici, economia mondială va trece prin schimbări considerabile în următorii ani, cursul valutar fiind unul dintre indicatorii cei mai sensibili ai acestora. Având în vedere cursul EURO-LEU, trebuie luate în calcul mai multe variabile care pot influența această dinamică.

Există mai multe cauze ale devalorizării leului românesc pe parcursul anului curent. Iată care sunt cele mai importante cauze ale acestui fenomen financiar: Impactul Războiului din Ucraina și Politica Monetară și Reformele Băncii Naționale a României (BNR), potrivit evz.ro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si