Close sidebar
Close sidebar

Cursul valutar BNR pentru 26 aprilie 2024: Cum evoluează euro și gramul de aur

Descoperă cursul valutar BNR pentru vineri, 26 aprilie 2024. Consultă noutățile de pe piața valutară și vezi ce se întâmplă zilnic cu monedele internaționale.

Ana-Maria Costea,

Descoperă cursul valutar BNR pentru vineri, 26 aprilie 2024.

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vă prezentăm cursul valutar BNR pentru 26 aprilie 2024. Banca Națională a României anunță în fiecare zi, la ora 13:00, noul curs valutar.

Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro și află cum evoluează monedele internaționale în fiecare zi.

Curs valutar BNR, vineri, 26 aprilie 2024

Euro- 4.9765 lei

Dolar american- 4.6373 lei

Lira sterlină- 5.8018 lei

Franc elvețian- 5.0832 lei

Gramul de aur- 350.3208 lei

Citeste si: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Cum evoluează euro și gramul de aur vineri, conform cursului valutar BNR pentru 26 aprilie 2024?

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: VIDEO: Păcăliți în numele Poliției și al Băncii Naționale. Peste 100 de oameni au căzut în capcană hackerilor

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 26 aprilie 2024, un euro s-a tranzacționat la valoarea de 4.9763

lei, după ce a scăzut cu -0.01%. În schimb, dolarul american s-a tranzacționat la valoarea de 4.6386 lei, după o scădere cu -0.01%.

Pe 25 aprilie 2024, miercuri, gramul de aur s-a tranzacționat la valoarea de 346.8933 lei, după ce a crescut cu +2% față de data de 24 aprilie.

Se iau în considerare măsuri împotriva țărilor care vor să abandoneze dolarul american

Bloomberg, citat de Adevărul, a raportat că consilierii lui Donald Trump iau în considerare măsuri împotriva țărilor care doresc să abandoneze dolarul.

Printre opțiunile posibile se numără introducerea măsurilor de control al exporturilor, amenzi, dar și taxe pe operațiunile valutare și tarife preferențiale.

Consilierii lui Donald Trump, care a intrat în cursa pentru cel mai înalt post guvernamental, discută despre modalități eficiente de contracarare a refuzului țărilor de a folosi dolarul american în comerțul exterior, potrivit sursei citate anterior.

Vezi cum evoluează dolarul american vineri, pe 26 aprilie, conform cursului valutar BNR.

[Sursa foto: Vecteezy]

Citește și: Când intră pensiile pe card în luna mai 2024. Anunț de la Guvern: "Acest gest contează mult înainte de Sărbătorile creștinești"

Consilierii economici vorbesc despre controalele exporturilor, amenzi, taxe de manipulare a monedei și tarife. Sursele agenției Bloomberg specifică faptul că aceste măsuri se vor îndrepta împotriva țărilor în curs de dezvoltare, inclusiv a țărilor BRICS, pentru a reduce riscurile pentru moneda SUA.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Occidentul este tot mai preocupat de activitatea țărilor BRICS de a-și dezvolta mecanisme financiare independente.

Dolarul american a atins, luni, un nou maxim al ultimilor 34 de ani în raport cu yenul. Dolarul a urcat până la 154,85 yeni pe unitate, aflânduse ulterior în creștere cu 0,1% la 154,81 yeni pe unitate la o mică distanță de nivelul 155, următoru pe raderele traderilor pentru intervenție, conform news.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI