Potrivit INFP, seismul a avut loc în județul Gorj, în apropierea municipiului Târgu Jiu, la o adâncime de doar 15 km.

”În ziua de 13.02.2023, 16:58:06 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur semnificativ   cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 15 km”, a transmis INFP.

Cutremur în România. Anunțul seismologilor

Seismul s-a produs la 102 km SV de Sibiu, 107 km NV de Craiova, 137 km V de Pitesti, 166 km E de Timisoara, 179 km S de Cluj-Napoca, 183 km SE de Arad, 196 km V de Brasov, 218 km E de Belgrade, 222 km E de Zemun, 224 km V de Ploiesti.

Cutremurul s-a simțit în Craiova, Timișoara și chiar și în Sibiu.

ISU Gorj a precizat că, deocamdată, nu au fost primite solicitări de asistenţă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”- wowbiz.ro

De asemenea, Inspectoratele Judeţele pentru Situaţii de Urgenţă din mai multe judeţe au transmis deja că au fost trimise în teren echipe de recunoaştere post-cutremur.  

Seismul a fost urmat de mai multe replici

Cutremurul din Oltenia a fost urmat de două replici. 

„Cutremurul a fost urmat de 2 replici de 2,4 grade pe scara Richter la o adâncime de 5 km şi de 3.0

grade pe scara Richter la o adâncime de 15 km. Ambele replici au avut epicentrul în aceeaşi zonă seismică (Oltenia, judeţul Gorj)”, informează ISU Gorj.

Citește și: EXCLUSIV- Transilvania și o parte din Banat, cele mai sigure zone din România în caz de cutremur. Gheorghe Mărmureanu, mesaj pentru români

Departamentul pentru Situații de Urgență a postat detalii despre cutremur pe pagina de Facebook. În postare au fost menționate și informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, alături de un ghid de pe Platforma Națională de pregătire pentru situații de urgență. 

 

Sistemul RO-ALERT nu a difuzat notificări

Departamentul a mai precizat faptul că în cazul seismelor Sistemul RO-ALERT nu difuzează notificări, anterior declanșării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență), mai scrie în postare.

Citește și: Actorii din Turcia, reacție după cutremurul devastator. Mulți și-au pierdut casele sau își plâng persoanele dragi decedate

Pe 24 ianuarie, în aceeași zonă a mai avut loc un cutremur, dar de 2,8 grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si