Cele cinci cutremure au avut loc în decurs de două ore, iar cel mai puternic s-a produs la o adâncime de 20 de kilometri.

Cinci cutremure au avut loc în Vrancea

Celelalte patru cutremure au avut magnitudini le de 2,6, 2,9, 2,7 şi 2 și s-au produs la orele 4:09, 4:13, 5:01 şi 5:26.

Citește și: Cutremurul din 1977 nu a fost cel mai mare seism din România. Ce cutremur a zguduit țara noastră din temelii

Conform datelor Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, de la începutul anului, în Vrancea au avut loc 23 de cutremure.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a avut loc, luni dimineață, în Turcia

Un seism cu magnitudinea de 7,8 a avut loc, luni dimineață, în Turcia. Cel puțin 118 de persoane au decedat, iar alte sute de persoane au fost rănite.

Decesele au avut loc în Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman şi Malatya, iar sute de persoane au fost rănite Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay şi Kilis. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: UPDATE: Cutremur devastator în Turcia: bilanțul morților a ajuns la 118

Cutremurul a fost urmat de 42 de replici puternice. În anul 1939 estul Turciei a fost lovit de un cutremur de magnitudinea 7,8, seism ce a luat viața a 30.000 de persoane.

Seismul s-a produs în această dimineață la adâncimea de 17,9 de kilometri, în partea de sud a Turciei, în provincia Gaziantep.

Cutremurul a fost urmat de zeci de replici, una având magnitudinea de 6,6

Seismul a făcut ravagii în provinciile turce Osmaniye (sud) şi Sanliurfa (sud-est), acolo unde cel puțin 15 persoane au decedat, în timp ce în provincia Urfa au fost înregistrate 10 decese.

Citește și: Cutremur puternic la granița dintre Iran și Turcia. Cel puțin doi oameni au murit

Specialiștii sunt de părere că replicile puternice vor fi resimțite și în zilele următoare, iar serviciul european de monitorizare au luat în calcul și posibilitatea unui risc de tsunami.

Cutremurul a făcut ravagii și în Siria

Seismul a fost resimţit în Cipru, Liban şi mai ales Siria, dar şi în Grecia şi Israel, potrivit The Guardian.

Citește și: Cutremur de 7,7 grade în Indonezia. Alertă de tsunami

"Au căzut tablouri de pe pereţii din casă", a declarat Samer, un locuitor din Damasc, capitala siriană. "M-am trezit îngrozit. Acum suntem cu toţii îmbrăcaţi şi stăm la uşă", a povestit sirianul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si