Cutremur în România. Anunțul a fost făcut de infp.ro: "În ziua de 14.02.2023, 15:16:57 (ora României), s-a produs în OLTENIA, VALCEA un cutremur mediu cu magnitudinea EWS 5.7, la adâncimea de 28.638 km.

UPDATE

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, marți, după cutremurul din zona Olteniei, că nu au fost înregistrate victime sau pagube majore.

Au fost rănite ușor două persoane la Târgu Jiu, dintre care una era în sediul primăriei.

De asemenea, acesta a precizat că în 6 localități din județele Gorj, Dolj și Mehedinți s-au înregistrat efecte ale seismului.

Raed Arafat a făcut apel la calm și a subliniat că „panica poate duce la greșeli și la probleme mult mai mari dacă oamenii nu înțeleg cum să acționeze”

„Mesaje Ro-Alert nu se dau înainte de cutremur și după doar dacă trebui transmise informații în regim de urgență. A doua sursă de informare este aplicați DSU. Mai avem portalul fiipregatit.ro. Veți găsi informații despre pregătirea înainte de cutremur, ce e de făcut în timpul cutremurului și după. Aceste lucruri trebuie cunoscute înainte de a se produce un cutremur. Casă pregătită de cutremur înseamnă mobilier fixat, să nu ai obiecte grele așezate sus”,

a adăugat șeful DSU.

Directorul INFP, Constantin Ionescu, a precizat că seismul a fost urmat de 16 replici.

 

UPDATE:  

Primăria din Târgu Jiu a fost evacuată, marţi, în urma cutremurului cu magnitudinea 5,7, iar mai multe coşuri de fum s-au prăbuşit.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, a precizat că va convoca membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, INFP a precizat că după cutremurul de 5,7 grade s-au produs două replici: una a avut magnitudinea 3,4, iar cel de-a doua 3,5, ambele în judeţul Gorj, la adâncimi de 5 şi 10 kilometri.

UPDATE: 

Cutremurul s-a petrecut la o adâncime de 40 km. 

În dispeceratul integrat ISU-SAJ s-au înregistrat trei apeluri care au semnalat cutremurul. Nu sunt anunțate pagube sau alte probleme, însă o autospecială va efectua o misiune de recunoaștere pe strada Almașului din Cluj-Napoca și în comuna Florești. 

Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere.

Dacă aveți informații sau imagini legate de cutremurul de marți după-amiază le puteți trimite la [email protected]

Citește și: EXCLUSIV- Transilvania și o parte din Banat, cele mai sigure zone din România în caz de cutremur. Gheorghe Mărmureanu, mesaj pentru români

Cutremur în România, joi după-amiază

Cutremurul s-a produs la 70km N de Craiova, 70km V de Pitesti, 97km S de Sibiu, 149km SV de Brasov, 160km V de Ploiesti, 177km V de Bucuresti, 198km NV de Ruse, 205km S de Cluj-Napoca, 234km E de Timisoara, 244km NE de Nis", se arată într-o informare a INFP.

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a ucis iubita cu sânge rece. Victima i-ar fi salvat în trecut viața agresorului- radioimpuls.ro

Între timp, INFP a precizat că s-au produs două replici cu magnitudinea de peste 3. Unul a avut 3,4, iar cel de-al doilea 3,5, ambele în judeţul Gorj, la adâncimi de 5 şi 10 kilometri.

Cutremur în România de 4,5, în urmă cu puțin timp

Cutremur în România de 4,5, în urmă cu puțin timp

Citește și: VIDEO- Cutremur de 5,2 grade în România. Seismul s-a produs la 15 km adâncime

Cutremurul de azi, 14 februarie 2023, se produce la aproximativ 24 de ore de la seismul înregistrat în judeţul Gorj.

Luni, a fost un alt cutremur în România

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a produs, luni, în judeţul Gorj, seismul fiind resimţit în mai multe judeţe.

Citește și: Speranță din Turcia. Un bebeluș a supraviețuit 128 de ore sub dărâmături

Potrivit INFP, seismul a avut loc în județul Gorj, în apropierea municipiului Târgu Jiu, la o adâncime de doar 15 km.

”În ziua de 13.02.2023, 16:58:06 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 15 km”, a transmis INFP.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si