O altă tranșă de vaccin anti-COVID AstraZeneca sosește în țară

O nouă tranșă de vaccin de la compania farmaceutică AstraZeneca cu încă 48.000 doze de vaccin va ajunge, astăzi, în România, potrivit comitetului de coordonare a vaccinării.

Author: Alina Raducu joi 25 martie 2021 , 12:28

O altă tranșă de vaccin anti-COVID AstraZeneca sosește în țară
O altă tranșă de vaccin anti-COVID AstraZeneca sosește în țară
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform CNCAV, dozele de vaccin vor fi transportate chiar de către compania AstraZeneca și vor fi distribuite în Bucureşti pe cale terestră.

România va primi o nouă tranșă de vaccin anti-COVID AstraZeneca pentru imunizarea pacienților 

Ulterior, dozele de vaccin împotriva COVID-19 urmează să fie depozitate la Centrul Naţional de Stocare, astfel acestea vor fi distribuite în toate centrele de vaccinare anti-COVID regionale existente la nivel naţional.

Totodată este de menționat faptul că, Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID 19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), aceasta reprezentând autoritatea naţională care dispune de competenţă în domeniul medicamentului administrat umanității.

O altă tranșă de vaccin anti-COVID AstraZeneca sosește în țară
O altă tranșă de vaccin anti-COVID AstraZeneca sosește în țară

Astfel, datorită autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico Militară „Cantacuzino” poate să efectueze, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare precum: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuţie în lanţul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

Până la această dată, au fost livrate în țară 840.400 de doze AstraZeneca, iar de la 15 februarie, au fost vaccinate 306.250 de persoane.

România primește la un anumit interval, tranșe de vaccin anti-COVID pentru imunizarea cetățenilor. Dozele de vaccin sunt alocate fiecărei țări potrivit calendarului de livrare formulat de compania care produce respectivele vaccinuri.

Citeste si: Raed Arafat, anunț pentru toți românii: „Dacă avem greutate în respiraţie, sunt probleme, tuse, trebuie consultat medicul imediat”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si