De ce nu a participat Principesa Margareta, duminică, la sfinţirea Catedralei Neamului?

Reprezentanţii Familiei Regale sunt consideraţi marii absenţi de duminică de la slujba de sfinţire a Catedralei Neamului.

Author: C.L. luni 26 noiembrie 2018 , 15:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Patriarhia Română a trimis invitaţii oficiale tuturor instituţiilor şi persoanelor publice pentru a participa la marele eveniment de duminică, atunci când a fost sfinţită Catedrala Mântuirii Neamului. Conform portalului ActiveNews, şi Familia Regală a primit o astfel de invitaţie oficială, însă nici un reprezentat al acesteia nu a participat la eveniment

Absenţa lor a fost remarcată şi prin prisma faptului că ideea unei catedragle naţionale a fost imediat după proclamarea României ca regat, iar Regele Carol I a avut chiar un proiect de lege pentru construirea unei catedrale.  Mai mult, Regele Ferdinand a adresat Sfântului Sinod, la 10 mai 1920, un hrisov regal prin care a vestit hotărârea de a ridica în Bucureşti ”o biserică monumentală în amintirea victoriei armatelor române în războiul de întregire”.

În aceste condiţii, era de aşteptat ca Principesa Margareta să participe la slujba de sfinţire a catedralei pe care şi-au dorit-o şi înaintaşii acesteia.

Pe pagina oficială a Casei regale, nu există, până acum, în calendarul pentru luna noiembrie o comunicare în care să fie explicată imposibilitatea participării la acest eveniment istoric.

foto: Facebook Familia Regala, basilica.ro


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si