Descoperire de ultimă oră despre Redemsivir! OMS a făcut anunțul

Redemsivirul, medicamentul antiviral experimental al laboratorului american Gilead, are un efect slab - sau deloc - asupra duratei spitalizării pacienţilor bolnavi de covid-19 sau asupra şanselor de supravieţuire ale acestora, arată rezultatele unui studiu clinic efectuat de către Organizaţia Mondialăa Sănătăţii (OMS), relatează Reuters.

Author: Catalina Popa vineri 16 octombrie 2020 , 11:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tratamentul- unul dintre primele folosite în lupta împotriva bolii provocate de noul coronavirus SARS-CoV-2- a fost unul dintre tratamentele administrate recent preşedintelui american Donald Trump.

Prin studiul său- numit ”Solidaritate”-, OMS a evaluat efectele unor posibile tratamente- inclusiv ale redemsivirului, hidroxiclorochinei, combinaţiei lopinavir-ritonavir (un tratament omologat împotriva HIV) şi interferon asupra unui număr de 11.266

de pacienţi adulţi în peste 30 de ţări.

Rezultatele studiului, anunţate joi de OMS, urmează să fie analizate în continuare. Ele au fost încărcate pe serverul de dinainte de publicare - medRxiv.

Citeste si: Accident dramatic pentru soția lui Rareș Bogdan! Florina  a trecut prin momente cumplite: „Urlam de durere!” FOTO

Tratamentul permite o scurtare cu cinci zile a perioadei de vindecare a pacienţilor

Date ale unui studiu american cu privire la redemsivir au arătat, luna aceasta, că tratamentul permite o scurtare cu cinci zile a perioadei de vindecare a pacienţilor.

Gilead a declarat pentru Reuters că datele OMS ”par inconsistente” cu cele obţinute în urma unor studii care validează beneficii clinice ale medicamentului său.

Citeste si: Petreceri de neuitat în Centrul Vechi din București. Petrecăreții au lăsat restricțiile deoparte și s-au înghesuit la dans

”Suntem îngrijoraţi că datele care provin din acest studiu mondial deschis nu

au fost examinate riguros pentru a permite o discuţie ştiinţifică constructivă”, apreciază laboratorul american.

Administraţia americană a medicamentului (FDA) a autorizat la 1 mai recurgerea în regim de urgenţă la redemsivir în Statele Unite. Ulterior, utilizarea avcestui medicament antiviral experiemental a fost autorizată în mai multe ţări.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de... Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de COVID. Unde s-a luat această decizie
spotmedia.ro
Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul
spotmedia.ro
Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video) Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video)
b1.ro
Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea,... Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si