Descoperire incredibilă despre creierul pacienților care au murit de COVID-19

Cercetătorii au descoperit semne de inflamație în creierul persoanelor care au murit de COVID-19. Descoperirea incredibilă a fost făcută de oamenii știință americani și germani ;i a fost publicată în presa de specialitate.

Author: Razvan Ilie miercuri 23 iunie 2021 , 07:46

Probleme neurologice pentru bolnavii de coronavirus[Sursa foto: ECDC]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cel mai cuprinzător studiu molecular realizat până în prezent asupra creierului persoanelor care au murit de COVID-19 a evidențiat semne inconfundabile de inflamație și afectarea circuitelor cerebrale.

Cercetătorii de la Școala de Medicină Stanford și Universitatea Saarland din Germania au raportat că ceea ce au văzut seamănă mult cu ceea ce s-a observat în creierul persoanelor care au murit de afecțiuni neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer și boala Parkinson.

Citeste si: Cine refuză vaccinarea e băgat la închisoare! Președintele unei țări asiatice amenință cu represalii

Probleme neurologice pentru bolnavii de coronavirus

Constatările pot ajuta la explicarea de ce mulți pacienți cu COVID-19 raportează probleme neurologice. Aceste plângeri cresc odată cu severitatea infecției cu SARS-CoV-2, virusul care a suferit multiple mutații în ultimele luni.

Medicii atrag atenția asupta unui aspect al „COVID-ului lung”, o tulburare de lungă durată care apare uneori în urma infecției, potrivit Eureka.org. Aproximativ o treime din persoanele spitalizate pentru COVID-19 raportează simptome de gândire confuză, uitare, dificultăți de concentrare și depresie, a declarat Tony Wyss-Coray, profesor de neurologie și științe neurologice la Stanford.

Citeste si: Descoperire uluitoare despre prezența coronavirusului mai devreme decât se știa

Cu toate acestea, cercetătorii nu au găsit semne de SARS-CoV-2 în țesutul cerebral pe care l-au obținut de la opt persoane care au murit de boala necruțătoare. Probele de creier de la 14 persoane care au murit din alte cauze au fost utilizate ca și control pentru studiu.

„Creierele pacienților care au murit din cauza COVID-19 severă au arătat markeri moleculari profunzi ai inflamației, chiar dacă acești pacienți nu au prezentat semne clinice de afectare neurologică”, a spus Wyss-Coray, care este profesorul D. H. Chen II.

Citeste si: Veste îngrijorătoare despre varianta indiană Delta a noului coronavirus

Nu este clar dacă virusul ajunge în creier

Oamenii de știință nu sunt de acord cu privire la faptul dacă SARS-CoV-2 este prezent în creierul pacienților cu COVID-19. „Am folosit aceleași instrumente pe care le-au folosit- precum și alte instrumente mai definitive- și am căutat cu adevărat greu prezența virusului”, a spus el.

"Și nu am putut să-l găsim", a spus savantul. O lucrare care descrie studiul a fost publicată pe 21 iunie în revista Nature. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si