Salam de biscuiţi: Reţeta copilăriei. Cel mai bun desert
Salam de biscuiţi: Reţeta copilăriei. Salamul de biscuiți este desertul care rămâne în amintirea copilăriei simple și modeste. Iată cum trebuie preparată rețeta de salam de biscuiți cu gustul delicios din copilărie.

In articol:
- Ingrediente salam de biscuiți
- Ingrediete pentru sirop
- Mod de preparare
- Cum preparăm siropul?
- Cum pregătim ingredientele uscate?
- Salam de biscuiți
Ingrediente salam de biscuiți
- 450 g biscuiți
- 60 g cacao
- 100 g miez de nucă
- 70 g stafide
- 15 ml rom
- 50 g vișine
Ingrediete pentru sirop
- 200 ml lapte sau apă
- 180 g zahăr
- 100 g unt rece sau unt de cocos pentru post
- 1 linguriță coajă rasă de portocală
- 45 ml rom
- 30 g nucă de cocos
- 50 g miez de nucă măcinată
Salam de biscuiţi: Reţeta copilăriei. Cel mai bun desert
Citeste si: Placintă moldovenească cu mere: Reţetă cu aluat fraged
Mod de preparare
Cum preparăm siropul?
-
Într-o crăticioară trebuie să puneți la fiert: laptele (sau apa), zahărul și untul rece, cuburi.
-
Fierbeți siropul până când untul si zaharul se vor topi
-
Lăsați siropul să se răcească si amestecați din când în când
-
După ce s-a răcorit, adăugați romul și coaja rasă de portocală.
Cum pregătim ingredientele uscate?
-
Mai întâi puneți stafidele la înmuiat în puțină apă călduță cu o lingură de rom.
-
Rumeniți nucile pentru 1-2 minute într-o tigaie, lăsați-le să se răcească și apoi le tocați grosier cu un cuțit.
-
Rupeți biscuiții în bucăți potrivite. Biscuiții se vor înmuia exact cât trebuie în contact cu siropul. Dacă folosiți biscuiți simpli (Populari) jumătate de cantitate îi rupeți bucăți mari, iar cealaltă jumătate îi măcinați la chopper sau robot.
-
Într-un bol puneți straturi de biscuiți, cacao, nuci, vișine și stafide scurse de apă.
Salam de biscuiţi: Reţeta copilăriei. Cel mai bun desert
Citeste si: Rețetă de banana bread. Cum se face, de fapt, această pâine dulce adorată de americani
Salam de biscuiți
-
Puneți siropul peste ingredientele uscate din castron.
-
Amestecați până când toți biscuiții s-au umezit și nu mai există deloc lichid in bol
-
Puneți pe blatul de lucru 2 straturi de folie alimentară. Răsturnați peste folie jumătate din compoziție și rulați formând un "salam".
-
Lăsați salamurile de biscuiți la frigider cel puțin 4 ore sau de pe o zi pe alta.
-
Îainte de servire puteți tăvăliți salamurile prin nucă măcinată sau nucă de cocos.
Citeste si: Clătite cu dovlecei. O rețetă simplă, un aperitiv delicios- rece sau cald