Un spital prea frumos să fie adevărat urma să-i vindece pe bucureșteni de-aproape toate bolile- ar fi avut 37 de săli de operație, un turn cu locuințe pentru medici și un heliport pe acoperiș. Construcția lui a fost însă abandonată dinainte să înceapă:

Tatiana Gavrilă, reporter Kanal D: "3,5 milioane de euro au fost investiți doar pentru începerea lucrărilor pentru cel mai mare spital de la noi din țară.

În scurt timp însă acestea s-au oprit iar acum ne mai putem doar imagina cum ar fi putut arăta a doua cea mai mare clădire din România!"

Spitalul Metropolitan nu s-a mai construit

Mormane de moloz și bălării zac în locul spitalului pe care fosta administrație a Capitalei îl compara în grandoare cu Palatul Parlamentului.

Se-ntâmpla prin 2019, când fostul primar Gabriela Firea era la final de mandat și în perioada promisiunilor electorale.

Citeste si: Accident dramatic în Austria. O româncă și fiul ei se află printre victime

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Următorul edil ales de bucureșteni a considerat că investiția e fantasmagorică și peste puterile unei primării în faliment așa că Spitalul Metropolitan avea să dispară subit din viitorul Bucureștiului.

Statul român a ridicat doar câteva spitale

Minunea a durat 3 zile. Reprezentanții Ministerului au revenit cu lămuriri care au spulberat orice vis:

Citeste si: Sfântul Ilie 2022: Ce nu este bine să faci în această zi sfântă?

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății: "Problema este că nu va construi 25 de spitale! În PNRR, aceste 25 de spitale sunt finanțate pentru diverse îmbunătățiri reconstrucții, reamenajări, fie în totalitate, fie partial în anumite secții! 02.28  Deci nu se vor construe 25 de spitale! 02.32 Dar câte dintre acestea sunt spitale noi? Niciunul!"

Citeste si: Brăileanul care și-a spulberat rivalul cu mașina a ajuns la închisoare

În ultimele 3 decenii, statul român a ridicat doar câteva spitale- și acelea într-un timp îndelungat, ori cu lipsuri mari.

Citeste si: Descoperire macabră în Vâlcea: un bărbat şi-a ucis fosta soţie, strângând-o de gât

Între timp- Asociația Dăruiește Viață- a reușit- să ridice, exclusiv din donații și în mai puțin de 3 ani, un spital unde vor fi tratați copiii oncologici. Urmează ca acesta să intre în administrarea statului român la finalul acestui an.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si