DIICOT, percheziții la sediile NIS Petrol din București și Timișoara. Ce au descoperit anchetatorii

Sediile NIS Petrol din București și Timișoara au fost percheziționate de DIICOT. Iată ce au descoperit anchetatorii!

Author: Ana-Maria Costea luni 03 octombrie 2022 , 17:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate din Timișoara, alături de trupele de interventie ale Jandarmeriei, au făcut percheziții în dimineața de luni la sediul NIS Petrol din Timișoara.

Această companie este din Serbia și se află sub „aripa” gigantului rusesc Gazprom.

Percheziții au fost efectuate și în locuințele a câtorva angajați din Timișoara și București.

Citeste si: Gheorghe Dincă a primit 30 de ani de pușcărie. Care a fost concluzia judecătorilor?

Care este scopul anchetelor desfășurate de DIICOT

Primele informații apărute în presă au dezvăluit că DIICOT Timișoara face cercetări legate de accesarea ilegală a unor sisteme informatice și transmiterea ilegală de date informatice. Aceste date conțin informații cu privire la zăcăminte de țiței și gaze din spațiul românesc, potrivit pressalert.ro

Această anchetă desfășurată de DIICOT se anunță a fi una foarte complexă, astfel încât a beneficiat de ajutor din partea principalelor servicii de informații din România, SRI și SIE.

Citeste si: VIDEO| Reacție surprinzătoare după condamnarea "monstrului din Caracal", Gheorghe Dincă, la 30 de ani de închisoare

Noi informații în ies la iveală în ancheta desfășurată de DIICOT

De când NIS Petrol a început să facă prospecțiuni în județul Timiș, în 2008, în zonele de lângă localitățile Cenad, Dudeștii Vechi, Valcani, Beba Veche, Tomnatic, Teremia Mare, Comloșul Mare, Gottlob și Sânnicolau Mare, au fost adunate o serie de informații despre rezervele de petrol și gaze din respectivele perimetre. Cu toate că avea obligația de a transmite aceste date statului român, reprezentat prin ANRM, ca proprietar al terenurilor respective, NIS Petrol a transmis toate informațiile direct către Belgrad și de acolo, se suspectează, către Moscova.

Citeste si: Sute de kilograme de cannabis au fost găsite de polițiști, în Caraș Severin

Așadar, autoritățile române nu au știu ce s-a descoperit în timpul prospecțiunilor de către Nis Petrol. Mai multe persoane din conducerea companiei vor fi audiate la sediul DIICOT Timișoara.

Cauza are ca obiect „comiterea infracțiunilor de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și transfer neautorizat de date informatice”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si