VIDEO- Jurnalist francez, ucis de un obuz rusesc 

"Jurnalistul Frédéric Leclerc-Imhoff se afla în Ucraina pentru a arăta realitatea războiului. Aflat la bordul unui autobuz umanitar, alături de civili forţaţi să fugă pentru a scăpa de bombele ruse, a fost lovit mortal", a afirmat Emmanuel Macron, într-un mesaj postat pe Twitter.

"Împărtăşesc durerea familiei, a apropiaţilor şi a colegilor lui Frédéric Leclerc-Imhoff şi transmit condoleanţe.

Celor care asigură în teatrele de operaţiuni misiunea dificilă de a informa, vreau să le reafirm susţinerea necondiţionată a Franţei", a mai precizat președintele francez.

Citeste si: Zelenski l-a dat afară pe şeful Serviciului de Securitate din Harkov: “nu a muncit la apărarea oraşului, ci s-a gândit doar la el personal”

Frédéric Leclerc-Imhoff, corespondent al postului BFMTV, a fost ucis luni în urma unui atac cu obuze produs în apropierea oraşului Severodoneţk (regiunea Lugansk), unde armata lui Vladimir Putin a lansat un asalt intens. Un alt jurnalist francez, Maxime Brandstaetter, a fost rănit în atacul atribuit armatei ruse şi a fost transferat în Dnipro. Traducătoarea ucraineană care îi însoţea nu a fost rănită în atac, potrivit cotidianului Le Parisien.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ministerul francez de Externe a cerut lansarea imediată a unei investigaţii în acest caz. "Moartea jurnalistului este şocantă. Cerem o anchetă transparentă în cel mai scurt timp pentru a elucida circumstanţele acestei drame", a transmis Quai d’Orsay, conform cotidianului Le Figaro.

Autoritățile din Ucraina au anunțat uciderea jurnalistului francez

Ministerul de Externe din Ucraina a informat în cursul zilei de luni că un jurnalist de naționalitate franceză a fost ucis în timpul unui atac rusesc asupra unui vehicul ce trebuia să evacueze civili din zona de război de lângă Severodoneţk, transmite Reuters.

Citeste si: Statele Unite nu vor trimite Ucrainei sisteme de rachete care să ajungă în Rusia

Despre asasinatul jurnalistului francez a scris anterior pe canalul Telegram şi şeful administraţiei militare din zonă, Serhii Haidai. Acesta a mai adăugat că operaţiunea de evacuare a fost suspendată.

Responsabilul regional a postat pe reţelele de socializare o acreditare de presă în care apare o fotografie a reporterului identificat drept Frederic Leclerc Imhoff şi din care rezultă că acesta lucrează pentru postul de televiziune francez BFMTV, conform EFE.

Citeste si: Prețul petrolului, un nou record în ultimele două luni din cauza embargoului discutat la Bruxelles


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si