Dovlecei pe grătar. O rețetă delicioasă! Trei idei de sosuri făcute în casă
Dovlecei pe grătar. Vă prezentăm o rețetă savuroasă de dovlecei la grătar, cu sosuri speciale făcute în casă! Vezi cum se prepară!

In articol:
- Dovlecei pe grătar. Trei idei de sosuri făcute în casă
- Mod de preparare dovlecei pe grătar
- Sos de lămâie cu usturoi
- Sosul cu iaurt și mărar
- Sosul cu iaurt și roșii cherry
Sosurile sunt extrem de gustoase, mai ales dacă le faceți în casă. Iată mai rețete de sosuri delicioase pentru dovleceii preparați pe grătar!
Dovlecei pe grătar. Trei idei de sosuri făcute în casă
2 dovlecei
3 căţei usturoi
1 lingură oţet
un praf de sare
ulei
Citeste si: Supă cremă de roșii. O rețetă delicioasă și ușoară de vară
Mod de preparare dovlecei pe grătar
Mia întâi, dovlecelul trebuie spălat bine, trebuie sa fie cat mai proaspăt si crud, nu mai mare de 25 cm lungime. Îl tăiem in felii subțiri de 3 mm. Presărăm feliile cu sare si le lăsam așa 15 minute. Apoi cu un șervețel ștergem excesul de apa. Le punem într-un castron, punem uleiul de măsline si sosul soia.
Citeste si: Pastă de roşii cu ardei capia: Reţeta buncii
Mai apoi, încingem bine tigaia grill, sau grătarul. Punem feliile de dovlecel, ungem cu puțin ulei de măsline. Le coacem până sunt pătrunse.
Sos de lămâie cu usturoi
Pentru sosul de lămâie cu usturoi, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 jumătate lămâie, 1 cățel usturoi,1 linguriță oțet balsamic, 50 ml ulei măsline, 1 lingura pătrunjel proaspăt tocat, după gust sare/piper
Începeți prin a răzui usturoiul, după care se adaugă zeama de la o lămâie si toate celelalte ingrediente. Se amestecă ușor si se toarnă peste dovlecei. Deasupra presărăm brânza feta. Acest sos se servește cald.
Sosul cu iaurt și mărar
Trebuie să turnați iaurtul peste o lingură de mărar mărunțit, 1/2 lingură de muștar și un praf de sare și amestecați.
Citeste si: Dovlecei umpluți. Două rețete simple. Cum se prepară pas cu pas
Sosul cu iaurt și roșii cherry
Mai întâi, tăiați mărunt 2-3 roșii cherry. Adăugați un cățel de usturoi tocat, ceapă verde mărunțită, mărar mărunțit, sare și piper negru măcinat după gust. La final, mai puteți adăuga și ardei iute. Poftă bună!