Dulceaţa de nuci verzi: Secretul unui desert delicios

Dulceaţa de nuci verzi este un deliciu pe care puţină lume ştie să îl prepare aşa cum trebuie. Pentru ca dulceaţa de nuci verzi să fie extrem de gustoasă, trebuie să ştii un mic secret.

A.M.S., joi 21 mai 2020 , 21:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dulceaţa de nuci verzi reţetă. Secretul constă în alegerea nucilor cele mai tinere.

Dulceaţa de nuci verzi reţetă. Iată cât de simplu se prepară

Dulceaţa de nuci verzi reţetă. Ingrediente

-1 kg nuci curăţate

-1 kg zahăr

-4 lămâi mari

-200 ml apă

- jumătate păstaie de vanilie

Citeste si: Dulceaţă de cireşe amare. Reţeta veche extrem de delicioasă

Dulceaţa de nuci verzi reţetă

Dulceaţa de nuci verzi reţetă. Mod de preparare

Se curăţă de coaja verde cu un cuţit bine ascuţit şi se pun pe măsură ce sunt curăţate într-un castron cu apă rece.

Dulceaţa de nuci verzi reţetă.  Se opăresc cu apă clocotită şi se lasă să stea în apă 10 minute. Se repetă această operaţie de 4-5 ori, având grijă ca apa pe care o schimbăm de fiecare dată să clocotească.

Citeste si: Dulceaţă de căpşuni reţetă: Secrete şi trucuri pentru gospodine

Dulceaţa de nuci verzi reţetă

Se spală apoi cu apă rece, schimbând apa tot de 4-5 ori şi ţinându-le câte 10 minute de fiecare dată. Se pune zahărul cu 3 pahare de apă. Se lasă să fiarbă şi se ia spuma.

Zahărul trebuie să fiarbă repede la foc iute, ca să nu se înroşească. Când începe să se lege siropul, se pun nucile bine scurse de apă, adăugând, după gust, fie vanilie, fie o jumătate de lămâie tăiată felii.

Citeste si: Tort de mere: reţeta ideală pentru zilele de naştere

Dulceaţa de nuci verzi reţetă.  Dacă se pune vanilie, se adaugă la ultimele clocote zeama de la o jumătate de lămâie. Se lasă să fiarbă dulceaţa până se leagă. Nu trebuie să ne îndepărtăm nicio clipă de foc, deoarece dulceţurile se ard uşor pe fund şi dau repede în foc.

Dulceaţa de nuci verzi

Cum se verifică dacă dulceaţa s-a închegat?

Pentru a încerca dacă este gata, se ia de pe foc şi se pun câteva picături de sirop pe o farfurioară. Dacă siropul după ce s-a răcorit, este destul de legat, nu mai trebuie pusă pe foc. Când dulceaţa s-a răcorit, se toarnă în borcane, care se leagă apoi cu hârtie pergament.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si