Dulceaţă de piersici. Dulceața de piersici rămâne una dintre cele mai iubite și memorabile rețete din copilărie. Cu un miros parfumat, dulceața de piersici va fi un adevărat deliciu. Iată cum se prepară!
Dulceaţă de piersici. Iată cea mai gustoasă rețetă de dulceață de piersici pe care trebuie să o încercați acasă!
Ingrediente
1,5 kg de piersici;
1 kg de zahăr;
Zeama de la o lămâie și jumătate;
O jumătate de lămâie tăiată în felii subțiri
Mod de preparare
Piersicile se spală, se șterg cu un șervețel de hârtie și se taie în felii subțiri, după car în cubulețe. Într-un vas mare și încăpător se pun fructele împreună cu zahărul, feliile și zeama de lămâie, se acoperă cu un capac și se lasă totul pentru câteva ore, minim 2 ore. În acest timp, piersicile își lasă zeama delicioasă.
Citeste si: Beneficiile și contradicțiile gutuilor: Ce vitamine au și cine nu ar trebui să le consume?
După acest timp, vasul cu fructe se pune la fiert, la foc mediu, pentru aproximativ o oră, timp în care se amestecă regulat, odată ce dulceața începe să fiarbă. După o oră, dulceața de piersici se ia de pe foc și se acoperă cu un prosop de bucătărie umed, dar bine stors, și se lasă să se răcească pentru aproximativ o oră. În acest timp, siropul dulce prinde culoare, iar fructele absorb siropul și se confiază.
Citeste si: Reţeta 100% românească de zacuscă pentru iarnă
Vasul cu dulceață se pune din nou la fiert pentru aproximativ 15 minute din momentul fierberii, timp în care se amestecă în continuu. Dulceața de piersici este gata. Se lasă să se răcească, după care se trasnferă în borcane curate și sterilizate și se mută în cămară.
Citeste si: Cum se face dulceaţa de gutui? Rețetă tradițională
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.