Pentru reteta de dulceața de smochine ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 35 de smochine coapte
– 1 kg. zahar
– 500 ml. apa
– 1 lamaie

Dulceaţă de smochine: O reţetă ideală pentru luna august
Dulceaţă de smochine: O reţetă ideală pentru luna august

Rețetă de dulceaţă de smochine

Mod de preparare- Dulceață de smochine:

Mai întâi e spala smochinele, se fierb 5 minute in apa clocotita, dupa care se scot cu spumiera si se lasa la scurs.


Separat, se face un sirop din apa, zahar si lamaia bine spalata si taiata felii cu tot cu coaja. Este necesara aceasta cantitate de apa mai mare pentru sirop deoarece smochinele nu au suc, iar dulceata se fierbe timp de doua zile.

După care, smochinele se pun in sirop si se fierb la foc mic, aproximativ 20-25 de minute, din momentul in care au dat primele clocote.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

La inceputul fierberii (primele 5-10 minute de cand a inceput sa fiarba) imediat dupa ce apare spuma mai multa, cratita trebuie trasa de pe foc, scuturata usor cu amandoua mainile, inlaturata spuma si pusa din nou pe foc.

Citeste si: Dulceață de nuci verzi. Cea mai bună și mai rapida rețetă

Dulceaţă de smochine: O reţetă ideală pentru luna august
Dulceaţă de smochine: O reţetă ideală pentru luna august

Citeste si: Dulceata de afine. 3 retete delicioase pe care sa le incerci

Astfel, cand e gata, se ia vasul de pe foc si se aseaza in camara, acoperit cu un servet curat, inmuiat in apa si bine stors.
A doua zi dulceata se repune pe foc si se lasa la foc potrivit pana se leaga (cca.15-20

minute).

În plus, pentru a evita ca dulceata sa se lipească de fundul vasului, vasul trebuie din nou, scuturaa in timpul fierberii, iar fructele vor fi doar usor amestecate cu spumiera.

Puteti transfera dulceata in borcane spalate bine si sterilizate, se inchid etans cu capacul si pe care trebuie sa le lasati apoi la racit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si