
1 din 6 | Tort de post reteta

2 din 6 | Tort de post reteta

3 din 6 | Tort de post reteta

4 din 6 | Tort de post reteta

5 din 6 | Tort de post reteta

6 din 6 | Tort de post reteta
Tort de post rețetă. Vă prezentăm câteva rețete de tort de post care vor cuceri complet. Rețetele sunt simple și extrem de delicioase.
Tort de post rețetă. De multe ori în periodele de post ne gândim ce prăjituri să dacem dacă avem o aniversare. Cea mai bună idee este următoarea: tort de post.
Așadar, dacă ai ceva de sărbătorit în post, încearcă această rețetă delicioasă de tort de post.
Tort de post rețetă cu nucă
Blat:
150 g nuca macinata, 100 g zahar, 1 plic praf de copt, 250 ml apa minerala, 6 linguri faina (compozita trebuie sa aiba consistenta unui chec).
Tort de post rețetă. Mod de preparare
Amesteci zaharul cu apa minerala, nuca, praful de copt, faina si pui compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit.
Ca orice blat, se insiropeaza: 200 ml apa, 3 linguri zahar, 1/2 fiola esenta de rom.
Citeste si: Negresa de post rețetă. Secretul care o face extrem de pufoasă
Crema la alegere. Schimband crema schimbi si gustul de fiecare data.
Pentru crema poti sa folosesti frisca vegetala simpla sau amestecata cu nuca macinata (sau alune); daca prajesti putin nuca sau alunele este mai bine. Poti sa amesteci frisca si cu fructe: capsuni, zmeura sau amestec de fructe de padure.
O alta varianta de crema este cea din plicuri de crema instant la care se inlocuieste laptele cu apa minerala, suc sau cafea, dupa dorinta.
Tort de post rețetă cu cacao
Dacă rețeta de mai sus nu este pe placul tău, poți încerca această rețetă!
Citeste si: Mucenici. Cum faci cei mai pufoși mucenici cu miere și nucă, secretul gospodinelor din Moldova
Tort de post rețetă. Ingrediente pentru 8-10 portii:
INGREDIENTE PENTRU BLAT:
300g faina
50g cacao
un pliculet praf de copt
200g zahar
150ml ulei de floarea soarelui
350ml apa
esenta de vanilie/rom dupa gust
Tort de post rețetă. INGREDIENTE PENTRU CREMA:
50g margarina la temperatura camerei
50ml apa
30g cacao
250g zahar pudra
o fiola esenta de rom
Tort de post rețetă. Mod de preparare
Incingem cuptorul la 160°, ungem cu margarina si tapetam cu hartie de cpt o forma rotunda, cu diametrul de 25 cm. Punem toate ingredientele pentru blat intr-un bol incapator si amestecam cu mixerul pana avem o compozitie omogena. Turnam compozitia in tava si coacem 40-45 minute sau pana trece testul scobitorii (scobitoarea infipta in mijlocul prajiturii iese curata). Lasam tortul sa se raceasca, pana facem crema.
Citeste si: Pilaf sârbesc. Rețetă simplă de post, se face imediat
Pentru crema, punem intr-o craticioara margarina, apa si esenta de rom. Le incalzim pana margarina este topita, apoi tragem de pe foc, punem cacaua si zaharul pudra si amestecam bine cu telul pana avem o crema lucioasa.
O lasam sa se raceasca pana se intareste suficient pentru a putea orna tortul, scrie teoskitchen.ro
Ultimele sfaturi inainte de alte 2-3 poze cu tortul cel simpatic? Daca sunteti in criza de timp, imbracati pur si simplu tortul in crema, niveland cu spatula, apoi decorate cu nuci sau fructe uscate.
Daca aveti un pic mai mult timp la dispozitie, puneti crema intr-un pos si ornate tortul mai “fensi”.
Daca doriti, puteti coace tortul intr-o tava mai mica, de 18-20 cm diametru si apoi sa taiati in 2 blatul obtinut, pentru un tort cu etaj. Daca nu aveti o tava rotunda, e perfect daca turnati compozitia in tava petru prajitura, dreptunghiulara, apoi intindeti deasupra crema.
Tort de post rețetă cu ciocolată și fructe
Tortul de ciocolată cu cremă de fructe este incredibil de gustos. Se prepară ușor, din ingrediente simple. Nimeni nu ar spune că este de post!
Tort de post rețetă. INGREDIENTE:
Pentru aluat:
-3 pahare de făină 450 g;
-2 pahare de zahăr 400 g;
-o linguriță de sare;
-3 linguri de pudră de cacao;
-2 lingurițe de bicarbonat de sodiu;
-½ pahar de ulei 125 ml;
-2 linguri de oțet 9%;
-2 pahare de apă 500 ml.
Tort de post rețetă. Pentru cremă:
-1 litru de suc de fructe (după gust);
-4 linguri de zahăr (sau după gust);
-8 linguri de griș.
Pentru glazură:
-3 linguri de pudră de cacao;
-o lingură de făină;
-2 linguri de zahăr;
-o lingură de ulei;
-un pahar de apă 250 ml.
Volumul paharului utilizat este 250 ml.
Tort de post rețetă. Mod de preparare
Pregătiți aluatul: cerneți făina într-un bol adânc. Adăugați sarea, pudra de cacao, zahărul și bicarbonatul de sodiu. Amestecați foarte bine cu telul.
Adăugați tot uleiul și treptat (câte un pahar) apa, ca să evitați formarea cocoloașelor. Amestecați aluatul până la omogenizare.
Citeste si: Produse de post: Cele mai toxice și cele mai sănătoase alimente
La sfârșit adăugați oțetul. Amestecați.
Transferați aluatul într-o tavă rotundă, cu diametrul de 24 cm (dacă nu este confecționată din silicon, ungeți-o cu ulei sau tapetați-o cu hârtie de copt).
Coaceți aluatul timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Apoi opriți focul și lăsați blatul rezultat să se răcească în cuptor pe parcursul a aproximativ 60 minute, controlând acest proces.
Citeste si: Maioneză de post din cartofi: Nici nu ți dai seama că nu are ouă!
Tort de post rețetă. Pregătiți crema
Turnați sucul de fructe (noi am folosit suc de portocale siciliene, dar puteți alege orice suc vă place — trebuie să menționăm că crema preparată cu suc de portocale siciliene are un gust specific, amărui) într-o cratiță. Adăugați grișul și zahăr după gust. Amestecând continuu cu telul, fierbeți compoziția timp de 2-3 minute din momentul clocotirii.
Transferați-o în bolul de la mixer. Bateți-o până va deveni pufoasă, cremoasă, albicioasă și voluminoasă. Dacă nu aveți mixer staționar, lăsați terciul să se răcească puțin înainte de mixare.
Citeste si: Chiftelele saracului. Reteta senzationala a lui Mircea Dinescu: chiftele cu cartofi si varza murata
Lăsați crema obținută să se răcească complet.
Asamblați tortul: tăiați blatul răcit în 4 părți egale.
Suprapuneți blaturile rezultate, ungându-le cu câte un strat de cremă.
Dacă doriți, puteți să decorați tortul cu aceeași cremă, cu care ați uns blaturile sau să-l acoperiți cu glazură de ciocolată, scrie retete-usoare.info.
Tort de post rețetă. Pregătiți glazura
Amestecați pudra de cacao, zahărul și făina într-o crăticioară. Adăugați uleiul și turnați treptat apa, amestecând continuu cu telul, ca să nu se formeze cocoloașe.
Fierbeți glazura timp de 60 secunde din momentul clocotirii, amestecându-o în permanență.
Citeste si: Ciorbă de post. Rețeta-minune de primăvară care îți detoxifică organismul
Cât este caldă, răspândiți-o pe suprafața și marginile tortului. Noi am presărat suplimentar tortul cu fulgi de migdale.
Dați tortul la frigider pentru 2-3 ore, ca să se închege glazura.
Porționați-l și serviți-l.
Acest tort de ciocolată este foarte fin, suculent și gustos. Noi am rămas plăcut surprinși de gustul cremei de portocale siciliene!
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, şi deţine o experienţă de 14 ani în cadrul presei din România.
Şi-a început cariera în presa scrisă, iar ulterior a făcut tranziţia către mediul online, în special pe segmentul SEO.
În prezent, ocupă poziţia de SEO Specialist pentru stirilekanald.ro şi radioimpuls.ro, din cadrul trustului Dogan Media.
Este pasionată de lectură, schi, drumeţii montane, de pictură şi de tot ce înseamnă tehnologie.