E sărbătoare astăzi în calendarul ortodox! Ce nu ai voie să faci?

Sărbătoare 16 februarie 2020. Calendar ortodox. Ce sărbătoare e astăzi? În fiecare an, pe 16 februarie, sunt sărbătoriți Sfintii Mucenici Pamfil si Valent si Sfantul Ierarh Flavian.

A.M.S., duminică 16 februarie 2020 , 10:35

Sarbatoare 16 februarie 2020 - Calendar ortodox - Ce sarbatoare e astăzi
Sarbatoare 16 februarie 2020 - Calendar ortodox - Ce sarbatoare e astăzi
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sărbătoare 16 februarie 2020. Calendar ortodox. Ce sărbătoare e astăzi? Sfintii Mucenici Pamfil si Valent si Sfantul Ierarh Flavian, Arhiepiscopul Constantinopolului sunt pomeniti de Biserica Ortodoxa in fiecare an pe 16 februarie.

Sfintii Mucenici Pamfil si Valent au primit cununa muceniciei in cel de-al saselea an al persecutiei ordonate de Diocletian impotriva crestinilor. Astfel Pamfil si Valent dar si multi altii din foarte multe cetati au fost adus la judecata pentru credinta acestora in Hristos.

Sarbatoare 16 februarie 2020 - Calendar ortodox - Ce sarbatoare e astăzi
Sarbatoare 16 februarie 2020 - Calendar ortodox - Ce sarbatoare e astăzi

Sărbătoare 16 februarie 2020. Calendar ortodox. Ce sărbătoare e astăzi? Fiind prinsi de crestini in timp ce au vrut sa treaca prin portile Cezareei si fiind intrebati de soldatii de la porti cine sunt si de unde vin, acestia au raspuns ca sunt de credinta crestina si ca tara lor este Ierusalimul cel de sus.

Pentru acest motiv sunt prinsi si adusi in fata ighemonului urmatorii: Ilie, Ieremia, Isaia, Samuil si Daniil, care dupa ce au fost supusi la foarte multe chinuri au fost ucisi prin sabie.

Citeste si: Moșii de iarnă 2020. Ce nu se dă de pomană? Tradiții românești

Sărbătoare 16 februarie 2020. Calendar ortodox. Ce sărbătoare e astăzi? Alaturi de acestia au fost ucisi si Pamfil, Seleuc, Valent si Pavel; Porfiriu, cerand trupul lui Pamfil, stapanul sau, este prins si acesta si aruncat in foc. Iulian, care imbratisa trupurile sfintilor si le saruta, este aruncat si el in foc. Toedul primeste cununa muceniciei dupa ce este rastignit pe un lemn, conform calendarulortodox.ro.

Sărbătoare 16 februarie 2020. Calendar ortodox. Ce sărbătoare e astăzi? Sfantul Flavian 

Sfantul Ierarh Flavian a fost preot al sfintei Biserici din COnstantinopol. Datorita infranarii si vietii curate de care da dovada, prin vointa Domnului si la alegerea imparatului a Senatului dar si a Sfantului Sinod, Flavian este hironit ca patriarh al Bisericii.

Citeste si: Sâmbăta Sfântului Teodor 2020. Sărbătoare mare! Ce trebuie să faci pentru a avea noroc tot anul?

Sărbătoare 16 februarie 2020. Calendar ortodox. Ce sărbătoare e astăzi? Prin ingaduinta bunului nostru Dumnezeu este inlaturat de ereticul Dioscor si de cei necurati, la doar un an si sece luni dupa ce tinuse patriarhia. Astfel, este trimis in exil unde a suferit enorm de multe chinuri din pricina credintei ortodoxe. Cade la pat din cauza bolii si se muta la Domnul.

Citeste si: Rugăciune către Maica Domnului care desface necazurile din viața ta


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si