Elevii intră în vacanța de primăvară, de astăzi. De ce au prelungit autoritățile vacanța?

Elevii din România vor intra în vacanța de primăvară, începând de astăzi. Autoritățile au decis ca vacanţa de primăvară a elevilor să fie prelungită, modificând structura inițială a anului şcolar 2020-2021.

Alina Raducu, vineri 02 aprilie 2021 , 08:00

Elevii intră în vacanța de primăvară, de astăzi. De ce au prelungit autoritățile, vacanța?
Elevii intră în vacanța de primăvară, de astăzi. De ce au prelungit autoritățile, vacanța?[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Însă, pentru unii dintre elevi, vacanţa de primăvară va lua sfârșit, pe 4 mai. Clasele din anii terminali vor face susține în continuare cursurile în mediul online în perioada 12 aprilie- 29 aprilie 2021.

De ce a fost prelungită vacanța de primăvară a elevilor?

Ministrul Educaţiei printr-un ordin, structura anului școlar, pentru ca vacanța elevilor să fie prelungită. Astfel, vacanţa va avea loc începând din 2 aprilie și până pe 4 mai pentru cei mai mulţi dintre elevi.

Însă, Ministerul Educației a specificat faptul că pentru elevii din anii terminali, structura anului şcolar 2020-2021 nu va fi schimbată.

Elevii intră în vacanța de primăvară, de astăzi. De ce au prelungit autoritățile, vacanța?
Elevii intră în vacanța de primăvară, de astăzi. De ce au prelungit autoritățile, vacanța?[Sursa foto: PixaBay]

Clasele din anii terminali vor avea vacanţă în perioada 2 aprilie- 11 aprilie, pentru Sărbătorile Pascale Catolice, iar în perioada perioada 30 aprilie- 9 mai, pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe.

În intervalul 12 aprilie- 29 aprilie, clasele terminale vor susține online cursurile la toate activităţile didactice.

Această decizie de a fi prelungită vacanţa elevilor de primăvară a fost stabilită de autorităţi pentru a stopa răspândirea virusului COVID-19 în al treilea val al pandemiei.

Totodată, autoritățile precizează faptul că noile tulpini ale SARS Cov-2 sunt mult mai contagioase care agravează unele forme de boală.

Astfel, s-a constat, că prelungirea vacanței va putea ajuta la limitarea răspândirii Coronavirusului.

Citeste si: Ce a transmis Alexandru Rafila despre închiderea magazinelor la ora 18.00: „Duce la creşterea riscului de răspândirea a infecţiei”

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția... A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Eliminare neașteptată!
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si