Elevii vor primi tablete și laptopuri de la stat. Ministrul Educației nu știe, însă, când

Ministrul Educației a anunțat miercuri seară că au fost achiziționate cele 500.000 de tablete și 70.000 de laptopuri pentru elevi, dar nu știe când vor ajunge acestea în posesia elevilor.

Alex Dumitrescu, miercuri 26 august 2020 , 21:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Monica Anisie a precizat că achizițiile nu se regăsesc printre atribuțile ministerului Educației.

„Ministerul Educației se ocupă de procesul de învățământ, nu de achiziția de tablete. Ministerul Educației a elaborat, chiar și așa, caietul de sarcini, a transmis banii necesari pentru achiziție către Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate. În această perioadă se desfășoară evaluarea ofertelor și sperăm, așa cum am prevăzut, ca pe 10 septmebrie să fie livrate măcar primele tranșe din cele 250.000 de tablete.

Prin OUG dată de Guvern săptămâna aceasta a fost prevăzut că se pot achiziționa 500.000 de tablete, eligibile fiind să aplice pentru proiect atât Inspectoratele școlare, cât și unitățile de învățământ - singure, nu în parteneriat cu Inspectoratul - fie autoritățile publice locale. Banii sunt puşi la dispoziţie de Ministerul Fondurilor Europene îi pune la dispoziție. Tot în sprijinul școlilor, avem un proiect derulat de Minsiterul Educației cu Banca Mondială. Achiziționăm aproximativ 70.000 de laptopuri pentru 1.164 de licee, ele fiind eligibile. Procesul e în derulare”, a precizat ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei a spus, însă, că nu poate înainta o dată exactă la care gadgeturile vor ajunge în şcoli, exprimându-şi speranţa că Legea achiziţiilor publice trebuie respectată.

„Există o Lege a achizițiilor publice, iar aceasta trebuie respectată. Noi sperăm ca la licitațiile pe care le-au realizat cei de la ONAC și la Ministerul Educației sau le vor desfășura autoritățile locale să existe termene clare, așa încât să oferim copiilor sprijin, dacă vor intra în scenariul roșu, în care toți elevii vor învăța online", a completat Anisie.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Coronavirus în România, 16 ianuarie 2021. Câte cazuri noi au fost raportate astăzi? Coronavirus în România, 16 ianuarie 2021. Câte cazuri noi au fost raportate astăzi?
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut... A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !
monitorulcj.ro
Petrecere cu 27 de persoane, într-un apartament din Cluj-Napoca! Polițiștii au dat... Petrecere cu 27 de persoane, într-un apartament din Cluj-Napoca! Polițiștii au dat amenzi record
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si