Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a fost amânată

Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a fost amânată pentru joi după-amiază, anunţul Guvernul României.

Andreea Stoica, miercuri 26 august 2020 , 20:04

Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă
Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, anunţată pentru miercuri, în care urma să se discute despre redeschiderea activităţilor culturale în sălile de teatru şi cinematograf, a restaurantelor, precum şi despre regulile de protecţie sanitară privitoare la campania electorală pentru alegerile locale, a fost reprogramată pentru joi după-amiază, potrivit unei informări a Guvernului.

Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă
Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Anunţul făcut de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că teatrele şi cinematografele, sălile de spectacol se vor putea redeschide, probabil din 1 septembrie, în condiţii speciale de siguranţă. Totodată, el a spus că restaurantele se vor deschide, tot cu anumite condiţii, "numai acolo unde e sigur".

Şeful statului a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă, cum vede demersul privind deschiderea restauranelor de la 1 septembrie şi ce crede despre deschiderea teatetrelor tot de la 1 septembrie.

Teatrele şi cinematografele, sălile de spectacol se vor putea deschide începând cu 1 septembrie

"Sunt două domenii în care consider că e important să se reia activitatea atât cât se poate şi acolo unde se poate, în condiţii de siguranţă. Primul sector, la care ţin foarte mult, e zona culturală. Teatrele şi cinematografele, sălile de spectacol se vor putea deschide probabil începând cu 1 septembrie, sigur în condiţii speciale de siguranţă, vor fi lăsate locuri libere între spectatorii, toată lumea să poarte mască. Cred că e important ca, acolo unde condiţiile permit, să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură? Cred că e important", a afirmat Iohannis.

Citeste si: Când se deschid restaurantele? Anunț oficial despre spațiile închise din localuri

El a spus că sectorul HoReCa este "în suferinţă" şi este bine să se reia activitatea, în special funcţionarea restaurantelor.

Citeste si: Se deschid sau nu restaurantele? Raed Arafat: „Nu pot să recomand deschiderea”

"Vremea se răceşte, statul pe terase nu va mai fi posibil la un moment dat. În anumite condiţii restaurantele se pot deschide în interior. De asemenea, în condiţii de siguranţă. Distanţare între mese. Specialiştii vor stabili mâine un prag, o cifră unde e risc de infectare, iar acolo unde va fi depăşit, în plan local se va restricţiona funcţionarea restaurantelor în interior. Deci se vor deschide, dar numai acolo unde e sigur. Cred că aceste două sectoare sunt importante. Cred că după ce am învăţat cum să ne comportăm în pandemie putem să facem acest pas. Evident nu ne întoarcem la normalitate. Funcţionarea se va face în condiţii speciale, cu norme speciale, dar acolo unde e posibil, cred că e bine să se reia funcţionarea", a susţinut Iohannis.

Citeste si: Ludovic Orban, anunț de ultimă oră! Restaurantele se pot deschide de la 1 septembrie, cu anumite condiții

Marţi, premierul Ludovic Orban, aflat într-o vizită în judeţul Dâmboviţa, a declarat că la şedinţa CNSU se va discuta completarea Hotărârii de Guvern privind starea de alertă pentru a introduce anumite reguli de desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerile locale, precum şi reluarea activităţii în teatre, cinematografe, în restaurantele în spaţii închise.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si