Elveţia va înlătura începând de sâmbătă obligativitatea carantinei la intrarea în ţară pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19. Elveția va înăspri testarea, a anunţat vineri ministrul elveţian al sănătăţii Alain Berset, informează AFP.

Restricțiile vor fi înăsprite în Elveția

„Nu sunt motive pentru panică în această situaţie, nu trebuie să ne fie frică în această situaţie, ci să avem mai mult respect", a spus Berset, în condiţiile în care ţara sa se confruntă cu o foarte puternică recrudescenţă a pandemiei legată de varianta Delta.

Portul măştii sanitare va fi extins, la fel ca şi obligaţia permisului sanitar, iar guvernul le recomandă cetățenilor să lucreze de acasă.

Persoanele nevaccinate, care vor dori să intre în Elveţia dintr-o ţară sau o regiune a spaţiului Schengen calificată cu risc de autorităţile elveţiene, pentru o călătorie în scop turistic sau privat, "nu vor putea să o facă", a declarat Berset în timpul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

De la regulă sunt exceptate persoanele ce vin din ţări limitrofe (Germania, Franţa, Italia, Liechtenstein) muncesc în fiecare zi în Elveţia- sunt exceptate de la aceste noi obligaţii de testare.

Citeste si: OMS a anunțat că până acum nu a fost raportat niciun deces asociat variantei Omicron

Elveția vrea să prevină răspândirea variantei Omicron

„Toate persoanele ce vor intra pe teritoriul Elveţiei, inclusiv cele vaccinate sau trecute prin boală, trebuie să se testeze", potrivit noilor reguli, ce vor intra în vigoare pe 4 decembrie.

„Acest al doilea test este menit să garanteze detectarea de persoane care s-ar fi putut infecta chiar înainte de a pleca sau în timpul călătoriei", a subliniat Berset.

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Franța intră în zona roșie, Spania în zona galbenă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si