Țara care începe imunizarea cu a treia doză a serului anti-Coronavirus. Ce categorie de persoane este obligată să se vaccineze

Ungaria începe imunizarea cu a treia doză de vaccin COVID-19. Prim-ministrul Viktor Orban a anunțat persoanele care sunt obligate să se vaccineze neapărat.

Author: Georgiana Balaban vineri 16 iulie 2021 , 19:37

ungarii se vaccinează cu a treia doză de vaccin
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Varianta Delta Covid-19 face ravagii la nivel mondial. Ungaria este una dintre țări care începe imunizarea cu a treia doză de vaccin ani Sars-Cov-2.

Ca să evite un posibil val Coronavirus, prim-ministrul Viktor Orban a anunțat persoanele care sunt nevoite să se vaccineze obligatoriu.

Citeste si: Cum poate fi stopată tulpina Delta de coronavirus. Agenția Europeană a Medicamentelor, mesaj de ultim moment

Viktor Orban este îngrijorat de evoluția pandemică. El a făcut un anunț cu privire la ungarii care sunt nevoiți să se imunizeze cu a treia doză a serului anti-COVID-19. Autoritățile sanitare au decis că doar unele persoane au voie să primească o altă doză în urma rapelului.

Îngrijorările prim-ministrului continuă. El a decis că personalul medical o să fie obligat să se vaccineze începând cu data de 1 august.

Ungaria trece la a treia doză de vaccin anti CORONAVIRUS

Mutația Delta creează panică la nivel global. Noua variantă este un motiv de îngrijorare pentru mai multe țări. Delta face ravagii zi de zi, având o capacitate de transmitere cu 60% mai sporită decât mutațiile de până acum. Ea poate deveni dominantă într-un timp extrem de scurt. Orban și-a avertizat cetățenii că a treia doză a vaccinului este importantă.

Citeste si: Grecia cere certificat de vaccinare sau un test negativ Sars-Cov-2 pentru clienții barurilor și ai restaurantelor

ungarii se vaccinează cu a treia doză de vaccin
Vaccinarea în Ungaria.[Sursa foto: PixaBay]

Cea de a treia doză va fi administrată la un interval de cel puţin patru luni faţă de a doua. Ea va fi primită doar la cerere pe bază de semnătură. Premierul ungar a avertizat că, din cauza variantei Delta, persoanele care nu s-au vaccinat încă sunt într-un pericol mai mare decât au fost până acum.

Citeste si: Vaccinarea obligatorie pentru personalul medical, în Franța

Medicii sunt nevoiți să se imunizeze. Premierul încearcă să convingă cât mai multe persoane să recurgă la protecție împotriva Coronavirusului, adică să se imunizeze. O primă etapă este vaccinarea obliagtorie a persoanelor care activează în domeniul sanitar, astfel cetățenii ar putea prinde mai mult curaj.

Tot în Ungaria, bătrânii care nu s-au vaccinat vor fi vizitați pentru a fi convinși.

Citeste si: Vaccinarea devine obligatorie și în România? Ce se întâmplă cu persoanele care refuză imunizarea

În primele zile ale noului an școlar, 1-2 septembrie, toți elevii cu vârste între 12 şi 16 ani vor putea să se vaccineze pe baza acordului semnat de către părinți.

În acest moment, din 10 milioane de locuitori pe care îi are Ungaria, peste 5,55 milioane s-au vaccinat. Țara are una dintre cele mai rapide campanii de imunizare din Uniunea Europeană.

Dintre personele imunizate, 13-14% dintre copiii de 12-15 ani au primit deja ambele doze, precum și circa 45% dintre adolescenţii de 16-18 ani.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si