VIDEO - Epidemie de enterocolită la două grădinițe din Satu Mare. Zeci de copii au acuzat stări de rău

Este alertă în Satu Mare, după ce zeci de copii au acuzat stare de rău și simptome specifice enterocolitei. Cursurile a două grădiniţe au fost suspendate până după minivacanţa de 1 Decembrie.

Author: Andreea Albu vineri 25 noiembrie 2022 , 12:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Aproximativ 30 de copii de la grădiniţele din localitatea Medieşu Aurit au enterocolită. DSP şi DSVSA au demarat controale pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Numărul de cazuri este în creștere

Iniţial au fost 18 cazuri de copii cu enterocolită, iar numărul este în creştere, astfel că s-a decis suspendarea activităţii în cele două grădiniţe.

Acestea urmează să îşi reia activitatea după minivacanţa de 1 Decembrie, informează, joi, Instituţia Prefectului Judeţului Satu Mare.

Citește și: Satul din România în care s-a născut primul bebeluș după mai bine de 45 de ani. Cum au ajuns părinții în localitate

Între timp, se efectuează procedurile de dezinfecţie, precizează sursa citată, într-un comunicat de presă.

Ce au transmis autoritățile din Satu Mare

”În urma unei informări primite de la Cabinet Medical Coica Dorel şi de la  conducerea Şcolii Profesionale”George Coşbuc”Medieşu Aurit privind apariţia unui număr mare de cazuri de enterocolită în rândul preşcolarilor de la Gradiniţa cu Program Prelungit şi de la Grădiniţa cu Program Normal Medieşu Aurit, prefectul Radu Roca s-a deplasat azi, alături de directorul de Cancelarie, Radu Iancu la Medieşu Aurit” , anunţă, joi, Prefectura Satu Mare.

Citește și: Mai mult de 15.000 de persoane au dispărut în timpul războiului din Ucraina

Potrivit Instituţiei Prefectului Satu Mare, prefectul Radu Roca a convocat de urgenţă reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare şi a Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare în vederea demarării de controale pentru depistarea cauzelor îmbolnăvirii copiilor de la cele două grădiniţe.

Enterocolita este o tulburare gastro-intestinală provocată de o bacterie ce poate veni de la apă sau mâncare contaminată sau de la igiena precară.

Citește și: Satul din România în care s-a născut primul bebeluș după mai bine de 45 de ani. Cum au ajuns părinții în localitate

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si