Este o zi specială pentru Patriarhul Daniel. Se împlinesc 14 ani de când e în fruntea Bisericii Ortodoxe Române

Biserica Ortodoxă Română a anunţat că va marca joi, prin două slujbe speciale, 14 de ani de la întronizarea Patriarhului Daniel.

Author: Diana Bostan marți 28 septembrie 2021 , 09:52

Patriarhul Daniel

Se împlinesc 14 ani de când e în fruntea Bisericii Ortodoxe Române

[Sursa foto: basilica.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Biserica Ortodoxă Română (BOR) aniversează, joi, într-un cadru restrâns, 14 ani de la întronizarea ca Patriarh a Preafericitului Daniel.

Momentul va fi marcat prin două slujbe speciale

„De la ora 08.30, se va săvârşi Sfânta Liturghie în Paraclisul «Sfântul Grigorie Luminătorul » al Reşedinţei Patriarhale, iar la ora 12.00, în Altarul de vară al Catedralei Patriarhale «Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena», slujba de Te Deum, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate în viaţa Bisericii Ortodoxe Române şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în cei 14 ani de slujire patriarhală”, a fost comunicatul BOR.

Citeste si: Pelerinaj Sf Parascheva 2021: În ce perioadă puteţi merge la Iaşi?

Din cauza pandemiei, aniversarea se va desfășura într-un cadru restrâns

"Din cauza actualelor condiţii restrictive create de pandemie, a numărului crescând de infectări ce au inclus Capitala României în "scenariul roşu", aniversarea întronizării Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române se va desfăşura în acest an într-un cadru

restrâns, doar cu participarea Preasfinţiţilor Episcopi Vicari din Bucureşti, a membrilor Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc şi a membrilor Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor", precizează Patriarhia.

Pe numele său, Dan Ilie Ciobotea, născut pe 22 iulie 1951, a fost ales Patriarh al BOR pe 12 septembrie 2007 şi a fost întronizat oficial pe 30 septembrie 2007, în Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

Citeste si: Calendar ortodox octombrie 2021: Cele mai importante sărbători din această lună


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si