
1 din 2 | Sfaturi de care să ții cont pentru o spovedanie corectă

2 din 2 | Sfaturi de care să ții cont pentru o spovedanie corectă
Credincioșii obișnuiesc să se spovedească în cele patru posturi rânduite de biserică, însă aceștia pot fi ajutați de către divinitate și prin intermediul duhovnicului lor, dacă îşi mărturisesc păcatele sincer.
Potrivit Bisericii Ortodoxe Române, spovedania reprezintă unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le facă orice credincios pentru iertarea păcatelor. Părintele a lăsat mai multe sfaturi practice despre cum trebuie să se comporte şi ce să spună oamenii în faţa preotului.
Atunci când se spovedesc, oamenii trebuie să povestească în manieră completă tot ceea ce au greşit, să fie clari şi sinceri.
Citeste si: Rugăciune pentru iertarea păcatelor. Cum să te rogi pentru a nu mai simți povara unui păcat
Sfaturi utile pentru spovedanie
- Să nu intri la mărturisire atunci când preotul este ocupat, obosit sau aglomerat, pentru că n-ai să reuşeşti să faci o mărturisire completă, 2. Să eviţi a te mărturisi atunci când la uşa preotului stă la rând mai multă lume;
- Să te fereşti de a sta undeva de unde se aude ce mărturisesc cei ce au intrat înaintea ta;
- Să mărturiseşti cu glas tare şi rar toate păcatele şi să te asiguri că preotul le-a auzit. Pentru că iertarea se dă numai acelor păcate auzite de preot;
- Să nu vorbeşti cu cei ce stau să intre la mărturisire şi să nu cleveteşti, nici să râzi sau să critici. Gândeşte-te până ce intri la mărturisire la păcatele pe care le-ai făcut, ca să-ţi aduci aminte de ele şi să le mărturiseşti;
- Nu-ţi schimba duhovnicul pe motiv că te întreabă prea mult sau că ţi-e ruşine să-i spui păcatul cel mare;
- Dacă te-ai mărturisit la alt duhovnic şi ai luat canon, trebuie să împlineşti mai întâi canonul pe care ţi l-a dat acel duhovnic; 8. Numai duhovnicul care ţi-a dat canonul te poate dezlega de el, nu te du la alt preot să te dezlege pentru că nu poate şi rămâi legat;
Citeste si: Patriarhul Daniel: "Să oferim celor din jurul nostru ca daruri un cuvânt bun şi o faptă bună"
- Mărturisirea să o faci ori de câte ori simţi nevoia, atunci când te apasă vreun păcat şi te mustră conştiinţa; 10.Să
- Este bine să-ţi notezi canonul pe care l-ai primit de la duhovnic pentru a nu-l uita;
- Canonul să-l faci exact, nici mai mult şi nici mai puţin, pentru că Dumnezeu priveşte la această ascultare;
- Nu povesti la rude şi la prieteni, ce te-a întrebat preotul, ce ai mărturisit şi ce canon ai primit, pentru a nu fi judecate păcatele tale sau a nu sminti pe alţii;
- Dacă nu ai împlinit canonul de la ultima spovedanie nu te poţi împărtăşi în postul următor până nu împlineşti canonul primit;
- Când mărturiseşti păcate multe şi grele, diavolii te împiedică să auzi cuvintele de iertare din rugăciunea de dezlegare.
Citeste si: Cine a fost Sfantul Sisoe si ce minuni a facut acesta
De asemenea, în timpul spovedaniei, nu trebuie să spui unui păcat altfel decât semnificația lui.
Expresiile precum “am fost ispitit”, “am căzut” etc. nu înseamnă nimic iertărea păcatelor. Este important să spui toate păcatele, fără a ascunde ceva. Scopul spovedaniei de a scăpa de păcate și de rănile de pe suflet.A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.