Ca un profet ce strânge în jurul său sute de adepți- așa a apărut Inaltpreasfintitul Teodosie, într-o comună constănțeană unde a ținut Sfânta Liturghie. Mica biserică din sat s-a umplut de credincioși care au venit să-l asculte pe Arhiepiscopul Tomisului. Nici de această dată, înaltul ierarh și preoții săi nu au purtat mască de protecție:

- Credeti ca este important ca si preotii sa poarte mască?
- Normal, da, este improtant.

Acum fiecare alege. Alege si sa primească sanctiunile daca e nevoie, e normal, spun unii credincioși.

Teodosie vrea pelerinaj de Sfântul Andrei cu orice preț, în ciuda legii

Curtea bisericii a fost împânzită și de polițiști, care n-au putut face însă prea multe. S-au asigurat că enoriasii poartă mască dar nu au oprit slujba- deși în interior erau mai mulți oameni decât permite legea, în această perioadă de pandemie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

- Va temeti de aglomeratie?
- Ne temem, de aia stam afara, mai departe, ca ne temem, spun credincioșii.

La plecarea din biserică, Inaltpreasfintitul Teodosie i-a evitat pe jurnaliști. De o săptămână încoace, neînfricatul ierarh a început un adevărat război- supărat, fiind, că pelerinajul de Sfântul Andrei a fost interzis. Astazi, Arhiepiscopul Tomisului i-a delegat pe toți preoții- din cele peste 300 de biserici ale județului, să vină alături de el la Mănăstirea Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie și să oficieze slujba la care nu ar trebui sa vina decat cei ce locuiesc in comuna Ion Corvin.

„Eu, unul, nu înțeleg până la capăt acțiunile ÎPS de la Constanța, nu înțeleg ce urmărește până la capăt, pentru că indiferent de credințele noastre, la un moment dat ne supunem legilor laice. Dreptul la credință nu este limitat de participarea sau de neparticiparea la acest pelerinaj. Lumea poate să rămână în continuare ortodoxă, se poate ruga în continuare”, spun jurnaliștii.

Judecătorii urmează să decidă dacă îi dau voie lui Teodosie să organizeze un pelerinaj

Ca dovadă că va merge până în pânzele albe, Inaltpreasfintitul Teodosie a depus, astăzi, prin avocata lui, o contestație la Curtea de Apel, în ceea ce privește interzicerea pelerinajului de Sfântul Andrei. Puțin probabil, însă, că decizia judecătorilor să fie luată până luni.

Noi pe 30 noiembrie suntem toti la pestera Sf Andrei asa cum trebuie sa fim pentru ca este o sarbatoare nationala. Ne-a chemat arhiepiscopia Tomisului… Mai ales preasfintia sa Teodosie este unul dintre cei mai important oameni ai BORului”, spune avocata.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a precizat că, în ziua cinstirii Sfântului Andrei, Sfânta Liturgie se va oficia şi la celelalte biserici din oras si din judet.

Constanța este, in continuare, pe locul 3 la nivel naţional în privinţa numărului de infectări cu coronavirus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si