Magistrații orașul Vélez-Málaga din Malaga au recunoscut dreptul unei femei de a fi despăgubită de fostul soț cu suma uriașă de 204.624,86 de euro. Acești bani se consideră drept recompensă pentru munca pe care femeia a depus-o în gospodărie și îngrijirea familiei făcută în timpul căsniciei, mai exact în timp ce era în vigoare regimul de separare a bunurilor.

Citește și: România câștigă în fața Bulgariei! România se poate mândri cu denumirea preparatului ”Plăcinta Dobrogeană”

În documentele de divorț se cerea insistent recunoașterea unei astfel de compensații, pentru că, în timp ce femeia" a fost privată de orice posibil parcurs profesional din cauza dedicării sale exclusive la cămin și la familie", bărbatul," de-a lungul anilor de căsătorie, a acumulat și și-a sporit exponențial patrimoniul privat", fără ca acest lucru să se traducă printr-o creștere a celui al fostei soții.

Decizia judecătorului poate fi atacată cu apel

Mai exact, potrivit Europa Press, cuantumul despăgubirilor solicitate este stabilit în funcție de Salariul Minim Interprofesional (SMI) în vigoare în fiecare an de la momentul în care s-au căsătorit, mai exact din luna iunie a anului 1995, până în anul 2020, atunci când a avut loc separarea dintre cei doi soți.

Acum, sentința, care nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, consideră că s-a dovedit că femeia, în vârstă de 48 de ani, s-a dedicat îngrijirii casei și a fiicelor lor,"

cu tot ceea ce implică acest lucru, contribuind ocazional la afacerea familiei" și făcând ocazional curățenie.

Citește și: Cel mai bogat om din toate timpurile și-a pierdut averea în doar două minute

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Judecătorul explică faptul că, deși reprezentantul soțului spune că femeia a fost compensat cu transferul unei părți din acțiunile unei societăți comerciale," nu există nicio dovadă că acest transfer a fost făcut pentru a o compensa în cazul despărțirii soților și pentru a exclude aplicarea dispozițiilor articolului 1.438 din Codul civil".

Bărbatul, obligat și la o pensie de întreținere, până când fosta soție își găsește de muncă

Din acest motiv, hotărârea, consultată de Europa Press, stabilește această compensație, precum și o pensie alimentară și faptul că fiecare soț va fi responsabil pentru anumite cheltuieli ale locuinței și jumătate din cele generate în mod extraordinar. De asemenea, se stabilește o pensie alimentară compensatorie de doi ani, timp considerat "adecvat" pentru ca ea să poată intra pe piața muncii.

Citește și: O femeie a trecut prin chinuri groaznice după ce medicii au uitat instrumente medicale în ea, în urma unei operații de cezariană

Conform avocatei care s-a ocupat de acest caz, odată cu separarea, femeia a terminat studiile secundare pentru cei care au mai mult de 18 ani și a început mai multe cursuri de formare profesională, chiar dacă în prezent are probleme de sănătate.

„Recunoașterea muncii tuturor acelor femei care se află în umbră“

De asemenea, avocata a arătat că această decizie  "înseamnă în primul rând recunoașterea muncii tuturor acelor femei care se află în umbră și care, fără îndoială, constituie un sprijin personal, conjugal și familial fundamental pe parcursul anilor de căsnicie, în sensul

că cel care i-a fost soț, pe lângă faptul că a putut să consolideze o familie, și-a permis să dezvolte o carieră profesională și o creștere a patrimoniului pe care la momentul despărțirii nu l-ar fi putut avea altfel".

Citește și: Cum a reușit acest tânăr să slăbească 62 de kilograme. Trei lucruri sunt sfinte pentru el

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Totodată, în acest sens, avocata care s-a ocupat de caz a subliniat că multe dintre aceste femei rămân" în situații precare și cu puține posibilități de acces pe piața muncii, având în vedere dedicarea lor exclusivă familiei și, în cea mai mare parte, afacerilor soților lor".

" Fără îndoială, ele merită nu doar recunoaștere, ci și cuantificarea acestei munci fără de care acest patrimoniu nu ar exista", a declarat avocata femeii care urmează să fie despăgubită de fostul soț.

Citește și: Ana, o tânără mămică de 31 de ani, a murit după o operație de liposucție într-un mall


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si