EXCLUSIV: Ce subiecte s-au dat la Simularea Evaluării Naționale 2023 la Matematică/ Profesor: ”Cred că vom vedea note mai bune la examenul din Iunie”

Simularea Evaluării Naționale 2023 a continuat marți, 21 martie, cu proba scrisă la Matematică după ce ieri elevii au susținut proba scrisă la Limba și Literatura Română. Explicațiile profesorilor în exclusivitate pentru stirilekanald.ro.

Author: Stefania Pavel marți 21 martie 2023 , 13:18

Primele două subiecte au avut itemi obiectivi, de tip grilă, cu un singur răspuns corect, iar cel de-a treilea subiect a fost cu probleme de algebră și geometrie

Primele două subiecte au avut itemi obiectivi, de tip grilă, cu un singur răspuns corect, iar cel de-a treilea subiect a fost cu probleme de algebră și geometrie

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Subiectele la matematică de la simularea Evaluării Naționale 2023, primite de elevii clasei a VIII-a la proba scrisă de Matematică, au avut un timp de rezolvare de două ore.

Cele trei subiecte aveau 30 de puncte fiecare și 10 puncte au fost acordate din oficiu. De asemenea, primele două subiecte au avut itemi obiectivi, de tip grilă, cu un singur răspuns corect, iar cel de-a treilea subiect a fost cu probleme de algebră și geometrie. Gabriela Anton și Claudia Pescariu, profesoare de matematică au explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre subiectele de la simulare și despre notele pe care ar trebui să le ia elevii. 

Subiectele la matematică, accesibile elevilor de clasa a VIII-a

”Subiectele I și II au fost accesibile, exerciții similare regăsim în multe teste de antrenament propuse de Minister de-a lungul timpului.

Ceea ce cred că i-a pus în dificultate pe elevi a fost subiectul III, problema 4 și 5”, a spus profesoara.

Gabriela Anton - profesoară matematică

Gabriela Anton - profesoară matematică

[Sursa foto: Gabriela Anton - Facebook]

De asemenea, aceasta consideră că notele de la examenul din vară vor fi mult mai mari față de anii anteriori.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Willow Project. Cum va afecta mediul cel mai mare proiect de foraj petrolier și ce implicare are Joe Biden- kanald.ro

Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro

Citește și: Subiecte simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Ce a picat la a doua probă a simulării? Subiecte, barem și rezolvări!

”Dacă se va menține acest grad de dificultate și la examen, similar cu cel al simulărilor, cred că vom vedea note mai bune la examenul din Iunie. Sincer, nu cred că subiectele oficiale din vară vor depăși gradul de dificultate al celor de astăzi”, a mai adăugat Gabriela Anton.

Notele nu se contestă și nu se trec în catalog

”Subiectele au fost accesibile, de nivel mediu. La clasa la care predau eu cred că fiecare ar fi putut scoate peste 5, în comparație cu subiectele de la simularea județeană dată la Galați”, a precizat Claudia Pescariu, profesoară la Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” din Galați.

Conform calendarului, simularea se încheie miercuri, 22 martie, cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă. La proba de limba maternă, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect. Un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect. Sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, iar in cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază. 

Elevii vor afla rezultatele pe data de 29 martie iar notele nu se contestă și nu se trec în catalog.

Elevii vor afla rezultatele pe data de 29 martie iar notele nu se contestă și nu se trec în catalog

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: „Îmi este foarte dor de tine!” Care au fost ultimele cuvinte ale lui Stephan Pelger înainte să se spânzure. Suferea foarte mult după pierderea unei persoane apropiate- kfetele.ro

Citeste si: Zi neagră în lumea modei din România! Stephan Pelger a murit la 43 de ani. Celebrul designer a fost găsit spânzurat- radioimpuls.ro

Totodată, elevii vor afla rezultatele pe data de 29 martie. Acestea nu se contestă și nu se trec în catalog.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si