Subiectele la matematică de la simularea Evaluării Naționale 2023, primite de elevii clasei a VIII-a la proba scrisă de Matematică, au avut un timp de rezolvare de două ore. Cele trei subiecte aveau 30 de puncte fiecare și 10 puncte au fost acordate din oficiu. De asemenea, primele două subiecte au avut itemi obiectivi, de tip grilă, cu un singur răspuns corect, iar cel de-a treilea subiect a fost cu probleme de algebră și geometrie.

Gabriela Anton și Claudia Pescariu, profesoare de matematică au explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre subiectele de la simulare și despre notele pe care ar trebui să le ia elevii. 

Subiectele la matematică, accesibile elevilor de clasa a VIII-a

”Subiectele I și II au fost accesibile, exerciții similare regăsim în multe teste de antrenament propuse de Minister de-a lungul timpului. Ceea ce cred că i-a pus în dificultate pe elevi a fost subiectul III, problema 4 și 5”, a spus profesoara.

Gabriela Anton - profesoară matematică

Gabriela Anton - profesoară matematică

[Sursa foto: Gabriela Anton - Facebook]

De asemenea, aceasta consideră că notele de la examenul din vară vor fi mult mai mari față de anii anteriori.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Subiecte simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Ce a picat la a doua probă a simulării? Subiecte, barem și rezolvări!

”Dacă se va menține acest grad de dificultate și la examen, similar cu cel al simulărilor, cred că vom vedea note mai bune la examenul din Iunie. Sincer, nu cred că subiectele oficiale din vară vor depăși gradul de dificultate al celor de astăzi”, a mai adăugat Gabriela Anton.

Notele nu se contestă și nu se trec în catalog

”Subiectele au fost accesibile, de nivel mediu. La clasa la care predau eu cred că fiecare ar fi putut scoate peste 5, în comparație cu subiectele de la simularea județeană dată la Galați”, a precizat Claudia Pescariu, profesoară la Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” din Galați.

Conform calendarului, simularea se încheie miercuri, 22 martie, cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă. La proba de limba maternă, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect. Un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect. Sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, iar in cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază. 

Elevii vor afla rezultatele pe data de 29 martie iar notele nu se contestă și nu se trec în catalog.

Elevii vor afla rezultatele pe data de 29 martie iar notele nu se contestă și nu se trec în catalog

[Sursa foto: PixaBay]

Totodată, elevii vor afla rezultatele pe data de 29 martie. Acestea nu se contestă și nu se trec în catalog.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si