O fetiță de doar 5 ani a ajuns, miercuri, la Spitalul din Târgu Jiu, după ce a fost mușcată de un câine în timp ce se afla pe uliță în comuna Scoarța. Fata a ajuns la Unitatea de Primiri Urgență cu plagă mușcată la față. 

„În cursul zilei de astăzi, la unitatea Primiri Urgențe, a fost adusă o fetiță în vârstă de 5 ani care fusese mușcată de un câine.

Copila prezenta o plagă superficială la nivelul feței și a primit îngrijirile medicale necesare la unitatea de Primiri Urgențe, după care a fost externată”, a spus Mihaela Ticleanu, purtător de cuvânt al spitalului din Târgu Jiu.

Citește și: Un bărbat a abandonat patru câini pe o stradă din Olt. Acesta a fost amendat

În ce stare se află fetița în aceste momente?

Copila se plimba pe uliță, iar un maidanez a sărit să o muște de față.

Fata a ajuns la UPU, cu o plagă superficială la nivelul feței, care i-a fost toaletată și pansată, apoi copila a fost externată. A fost trimisă la Secția Boli Infecțioase pentru a i se administra vaccinul antirabic. Va reveni peste trei zile pentru un nou vaccin.

Medicii au aflat că incidentul s-a petrecut în timp ce fetiţa se afla pe uliţă, dar nu s-au stabilit încă împrejurările.

Citește și: Noi detalii în cazul ciobanului atacat de un urs, la o stână din Mureș. Metoda incredibilă prin care s-a salvat: „A venit direct acolo, în zona unde era el cu oile”

Câinii maidanezi agresivi sunt tot mai întâlniți pe drumurile din România

Localnicii din Scoarța se plâng de situație și spun că sunt mereu în pericol din cauza câinilor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„De la începutul lunii martie și până în prezent, la unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Târgu Jiu s-au prezentat 30 de pacienți mușcați de câini și încă 5 pacienți care au fost mușcați de pisici. Animalele erau fie din gospodăriile dumnealor, fie animale de pe stradă, maidaneze. La unitatea de Primiri Urgențe, acestea primesc îngrijirile medicale necesare și prima doză din vaccinul antirabic. Tuturor persoanelor care sunt mușcate de câini sau pisici maidaneze, necunoscute, le este recomandat să își facă toate dozele de vaccin antirabic”, a mai spus spus Mihaela Ticleanu, purtător de cuvânt al spitalului din Târgu Jiu.

Citește și: Un urs a spart o mașină și a băut 69 de doze de bere și suc

Primarul comunei Scoarța a explicat, în exclusivitate pentru știrilekanald.ro, că maidanezii sunt o problemă reală cu care cetățenii se confruntă de ceva timp.

„Noi de ceva timp ne confruntăm cu această situație, și nu numai noi, toți colegii primari cu care ne mai întâlnim, avem cam aceeași problemă.(...) Vinovați suntem noi ca cetățeni din Scoarța, vinovați sunt și cetățenii altor localități fiindcă, vă dați seama, câinii circulă dintr-o localitate în cealaltă.

Citește și: Părinții acuză medicii de malpraxis după ce fetița lor a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital cu pete albastre pe corp

Noi am făcut câteva acțiuni în acest sens și vă spun că acum o lună și jumătate am achiziționat 1.000 de microcipuri pe care le-am dat medicului veterinar din comuna Scoarța pentru a căuta cât de cât să microcipeze acești câini, să avem dovada al cui este acel câine care umblă de colo-colo. Am luat legătura cu un ONG și chiar astăzi, la Scoarța, se desfășoară o acțiune de sterilizare câini și pisici. Este a doua oară când facem această acțiune și oamenii sunt mulțumiți”, a explicat primarul comunei Scoarța.

Primarul a mai specificat că în luna septembrie activitatea de sterilizare ar putea fi reluată pentru că, spune el, este foarte importantă.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Două tinere sunt cercetate după ce au pretins că au deficiențe de auz și de vorbire. Acestea solicitau donații de la trecători

În plus, el a adăugat că cea mai mare problemă a câinilor maidanezi este în cartierul de rromi: „Majoritatea caselor de rromi nu au garduri. Nu au curți”

„Într-adevăr, sunt foarte mulți câini, dar nimeni nu recunoaște că e al lui”, a spus primarul.

Primarul a menționat că nu s-a mai confruntat cu o astfel de situație în comuna Scoarța, aceasta fiind prima și singura.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si