Un alt virus a început să facă ravagii ăn Europa și SUA. Este vorba despre variola maimuței, virus pentru care experții spun că nu există tratament.

Citeste si: Vești bune pentru cei ce vor să călătorească în Europa. Măștile de protecție nu vor mai fi obligatorii când vom zbura cu avionul

Variola maimuței face ravagii în Europa și SUA

La începutul lunii mai, în Europa și Americ de Nord  au fost depistate câteva zeci de cazuri suspecte sau confirmate de variola maimuţei, ceea ce a transmis panică peste tot în lume.

Marea Britanie, care are primul caz semnalat, depistat din 6 mai, a indicat într-un comunicat, miercuri seară, că a indentificat alte două, ceea ce duce bilanţul la un număr de nouă persoane infectate în total.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Apar noi detalii în cazul fetiţei de 5 ani cu boala Wilson care a murit

“Aceste ultime cazuri, precum şi raportări de cazuri în diverse ţări europene, confirmă ceea ce ne temeam iniţial, că poate exista transmitere a variolei maimuţelor în comunităţile noastre”, a explicat dr. Susan Hopkins, principalul consilier medical al UKHSA, citată în comunicat.

Ce simptome are o persoană infectată cu acest virus

Simptomele includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflaţi, frisoane şi oboseală.

Pot apărea erupţii cutanate, adesea pe faţă, şi se răspândesc în alte părţi ale corpului, inclusiv pe organele genitale.

Citeste si: VIDEO- Cum gestionează Coreea de Nord pandemia de COVID-19. A fost recunoscut primul caz de pacient cu coronavirus

OMS a precizat referitor la cazurile din Marea Britanie, că par a fi transmise în cadrul comunităţii homosexuale, însă și că acesta nu este un motiv după care să ne ghidăm momentan, fiindcă orice poate fi infectat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si