Explozie devastatoare la Aerostar Bacău. Trei muncitori au fost răniți

Trei muncitori cu vârste de 18, 19 și 23 de ani au fost răniți în urma unei explozii care a avut loc la societatea Aerostar SA Bacău. Din primele informații la una dintre secții a avut loc o deflagrație care a fost urmată de un incendiu soldat cu răniți.

Author: Madalina Grigore marți 23 noiembrie 2021 , 15:29

explozie

Explozie la Aerostar Bacău. Trei persoane au fost rănite.

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Am fost sesizați că a avut loc un incendiu lichidat la Aerostar. S-au deplasat doi inspectori de prevenire din cadrul ISU pentru a evalua situația.

Știm că au fost 3 victime, preluate de Ambulanță ”, au spus reprezentanții ISU Bacău.

Trei angajați cu vârste de 18, 19 și 23 de ani au arsuri de gradele 1 și 2 pe față și pe mâini. 

Citeste si: Incendiu într-un bloc din Craiova. Flăcările au izbucnit de la toboganul de gunoi

Cum s-a produs explozia

Din primele date, doi dintre angajați au intrat în cala unui avion comercial pentru a dezinfecta, având asupra lor recipiente cu substanțe de dezinfectare. Surse ale Ziarului Bacău spun că s-a auzit o bufnitură de la explozia unui recipient. Instalația de detectare a fumului din încăpere nu s-a declanșat. 

Citeste si: Un bărbat din Sângeorz-Băi a vrut să curme viața soției sale, după care, și-a pus capăt zilelor, într-o magazie. Femeia a ajuns, cu ultimele puteri, la o stație de pompieri- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

Unul dintre angajații intrați în cala avionului s-a ales cu arsuri la picior, iar celălalt are arsuri la față. Un al treilea, care era în altă parte a avionului, s-a speriat la auzul exploziei și a făcut un atac de panică. Încercând cu disperare să iasă din avion, s-a lovit la un picior de un fier.

Adrian Popa, managerul SJU Bacău a precizat că cei doi salariați au arsuri pe 10-15 la sută din corp și nu este necesar transferul către alte unități medicale.

Citeste si: A fost activat Planul Roșu de intervenție, după ce Spitalul de Psihiatrie din Gătaia a luat foc

Ce a declarat directorul companiei

Directorul general, Grigore Filip a declarat că evenimentul a avut loc în jurul orei 12:50. „A fost o problemă care se va analiza, un accident de muncă nu foarte mare, o substanță cu care se lucra s-a aprins”, a spus acesta.

În acest caz a fost demarată o anchetă pentru a stabili cauzele în care a avut loc explozia. Cazul va fi anchetat și de inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. 

Citeste si: Un tânăr din județul Iași a fost grav rănit după ce a încercat să desfacă un proiectil cu bormașina


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si