Joi, 26 mai, la Tribunalul din Ravenna va avea loc primul termen într-un proces intentat împotriva unui italian de familia unei badante românce.

Potrivit jurnaliștilor de la publicația italiană  ANSA, cazul este unic în Peninsulă.

Citeste si: Specialiști ai culturii turce se reunesc la Festivalul ”Transylvanian Tulips Fest”, între 26-29 mai 2022, la Cluj-Napoca

Anul trecut, femeia în vârstă de 68 de ani s-a stins din viață răpusă de Covid, iar moștenitorii acesteia susțin că infecția s-a produs la locul de muncă.

Mai precis în casa unde, din luna ianuarie a anului 2021, avea grijă de un bătrân în vârstă de 83 de ani. În perioada 23- 28 august, românca a plecat în vacanță, contractând virusul la scurt timp după întoarcerea în Ravenna.

Familia bandantei îi cere italianului peste 1 milion de euro

Italianul fusese testat pozitiv la data de 1 septembrie 2021. Acesta era vaccinat împotriva Covid, fapt care, cel mai probabil, i-a salvat viața. În cazul româncei, infecția cu coronavirus a fost confirmată în 3 septembrie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect- wowbiz.ro

Bătrânul a supraviețuit bolii, dar, din nefericire, femeia în vârstă de 68 de ani, cu toate că nu avea comorbidități, s-a stins din viață. 

Citeste si: Avertismentul unui miliardar american: Invazia din Ucraina ar putea marca începutul celui de-al Treilea Război Mondial

După moartea româncei, familia acesteia a început să arate cu degetul spre angajator, pe care l-a acuzat că el a fost cel care a infectat-o cu coronavirus. Bărbatul, în schimb, exclude legătura de cauzalitate între infectarea româncei și mediul de lucru. Mai mult, spune că femeia nu era vaccinată anti-Covid și nici nu a primit tratamentul corespunzător.

Povestea ajunge mâine în fața judecătorului civil Dario Bernardi. Este un proces de muncă, în care soțul, copiii și nepoții din România cer daune în valoare totală de aproximativ 1,2 milioane de euro, prejudiciu material și moral, pentru decesul persoanei dragi.

Citeste si: Anunț îngrijorător al lui Vasile Dîncu: „Marea Neagră este blocată! Există mai multe câmpuri de mine!”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si