Autoritățile din Brazilia le sfătuiește pe tinerele femei să amâne o posibilă sarcină. Noua tulpină COVID-19 continuă să facă ravagii. Brazilia este al treilea epicentru al pandemiei şi înregistrează cele mai multe decese zilnice asociate Covid-19 din lume.

Spitalele sunt aproape pline, iar stocul de medicamente pentru cei cu forme grave ale bolii sunt tot mai mici. Oficialii au făcut apel la partenerii internaţionali pentru a ajuta cu provizii.

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca va fi înlocuit cu Pfizer în mai multe centre de vaccinare

„Dacă este posibil, amânaţi sarcina puţin, până la un moment mai bun”, a spus un oficial din Ministerul Sănătăţii, Raphael Parente, într-o conferinţă de vineri, citează The Guardian. Acesta a declarat că recomandarea este făcută, în parte, din cauza presiunii puse pe sistemul de sănătate, dar şi din cauza variantei P1 mult mai contagioase.

Noua variantă a Sars-Cov-2, mult mai contagioasă

Experții în sănătate au anunțat că „această nouă variantă este mult mai agresivă la femeile însărcinate”, a adăugat Parente. Varianta P1, descoperită în oraşul Manaus din Amazonia, a devenit rapid dominantă în Brazilia.

femeile nu au voie să rămână însărcinate în pandemie
Noi restricții în Brazilia.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Bilanţul morților Sars-Cov-2 a ajuns în ţară la peste 350.000, al doilea cel mai mare din lume, după SUA.

Conform studiilor efectuate cei mai afectați sunt adulții tineri. Datele din spitale arată că, în luna martie, mai mult de jumătate dintre toţi pacienţii aflaţi la terapie intensivă aveau vârste sub 40 de ani.

Citeste si: Brazilia, depășită de India în topul țărilor devastate de coronavirus

Preşedintele ţării, Jair Bolsonaro nu au vrut să audă de carantină și nici de alte măsuri restrictive. De curând, el a acceptat vaccinarea ca posibilă soluţie, însă campania de imunizare a fost afectată de întârzieri în livrarea dozelor.

Citeste si: Țara care a înregistrat, pentru prima dată, mai mult de 4.000 de decese zilnice din cauza COVID-19

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Campania de vaccinare a fost întreruptă în câteva oraşe din cauza lipsei de doze, potrivit presei locale. Joi, un transport de urgență cu medicamente a sosit din China în Brazilia. Săptămâna viitoare, brazilieii așteaptă donații din Spania. În ciuda deficitului de medicamente şi a faptului că 85% dintre locurile la terapie intensivă sunt ocupate, autorităţile din São Paulo au anunţat vineri că vor permite magazinelor şi localurilor să fie redeschise. Ei au anunțat că numărul internărilor a scăzut suficient și le este permis acest lucru.

Citeste si: Când începe vaccinarea cu Johnson & Johnson în România. Ministrul Sănătății explică de ce este necesară o singură doză

Brazilia are o populație de peste 200 de milioane de locuitori. Țara a înregistrat până în prezent 13,8 milioane de cazuri de infectare şi peste 368.700 de decese asociate Covid-19, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si