Festivalul de la Cannes 2021. Care este programul celui mai așteptat festival de film din Europa

Festivalul de film de la Cannes este cunoscut încă din anii '30 și este un eveniment de mare anvergură, care se desfășoară, în fiecare an la Cannes, în Franța.

Author: Alina Raducu luni 05 iulie 2021 , 17:27

Festivalul de la Cannes 2021. Care este programul celui mai așteptat festival de film din Europa
Festivalul de la Cannes 2021. Care este programul celui mai așteptat festival de film din Europa[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Anul acesta, în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, a fost inclusă și componenta Marche du Film  este dedicată celor mai interesați de arta filmului, în special profesioniştilor din cinematografie.

Acest eveniment s-a desfășurat și în luna martie, iar atunci a fost inclus și un "eveniment intermediar" suplimentar online.

Însă, chiar înainte de evenimentele în format fizic care urmează să fie desfășurate în timpul celei de-a 74-a ediţii a festivalului, mai exact în luna iulie, potrivit AFP.

Care este programul celui mai așteptat festival de film din Europa, Festivalul de la Cannes 2021?

"La fel ca în fiecare an, Marche du Film de la Festivalul de la Cannes va avea loc în cadrul festivalului, la Cannes, din 6 până pe 15 iulie 2021",

au transmis, recent organizatorii festivalului într-un comunicat.

Totodată, din cauza pandemiei de COVID-19, durata dintre Film Market de la Berlin, care s-a ţinut online la începutul lunii martie şi Marche du film de la Cannes, în iulie, "este excepţional de lung". Astfel, mai mulți producători şi distribuitori internaţionali si-au exprimat dorința unei alte întâlniri intermediare în primăvară, pentru a le permite să lucreze şi să facă schimburi de experienţă în format virtual", se mai arată în acelaşi comunicat.

De asemenea, evenimentul Pre-Cannes Screenings a avut loc online, timp de patru zile, pentru cumpărătorii acreditaţi la Marche du Film.

Festivalul de la Cannes 2021. Care este programul celui mai așteptat festival de film din Europa
Festivalul de la Cannes 2021. Care este programul celui mai așteptat festival de film din Europa[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Lista filmelor care concurează la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

Astfel, activităţile, standurile, proiecţiile şi alte conferinţe pentru profesioniştii din industria filmului vor avea loc în iulie, cu posibilitatea participării de la distanţă pentru acei "profesionişti care vor fi împiedicaţi să călătorească".

Festivalul de la Cannes, care are loc în mod normal în luna mai, însă nu a putut fi organizat anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19.

Citeste si: Doamna teatrului românesc, Rodica Popescu Bitănescu, vine marți la „40 de întrebări cu Denise Rifai”

Marche du Film din cadrul Festivalului de Film de la Canees este cea mai amplă întrunire a anului, fiind dedicată mai ales profesioniştilor din industria cinematografică. Astfel, acest eveniment va reuni 12.500 de profesionişti din toate colțurile lumii, conform organizatorilor. Cu ocazia celei mai recente ediţii, organizată în 2019, un număr de 2.768 de filme au fost prezentate distribuitorilor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si