Finul lui Klaus Iohannis vrea să devină deputat! Marius Vecerdea nu se bazează pe ajutorul președintelui la alegeri: „Nepotismul nu intră în discuție”

Marius Vecerdea va candida ca independent la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Matei Vaihan, vineri 23 octombrie 2020 , 08:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Afaceristul sibian Marius Vecerdea, care a fost cununat de Klaus și Carmen Iohannis, se implică în politică. El a anunțat că va candida ca independent, pentru Camera deputaților, la alegerile parlamentare programate la finalul anului.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis și Marius Vecerdea, la un eveniment organizat la Sibiu

Pentru a candida, Vecerdea a avut nevoie de 1910 semnături. „Pe de-o parte, nu sunt așa de multe, înainte era dublu. Atâtea au fost și la locale pentru fiecare partid în parte. Pentru un independent e o chestiune destul de complicată și cu strânsul de semnături, mai ales în situația de pandemie. În prima zi am reușit să strâng 300, stau foarte bine”, a spus Vecerdea pentru Turnul sfatului.

Citeste si: Ciolacu anunță că România nu este pregătită să intre în campania electorală: „Fac apel la Preşedintele Iohannis să asculte părerea specialiştilor”

Citeste si: Un nou lockdown în România? Mesajul transmis de Klaus Iohannis: "Ce facem? Închidem ţara două săptămâni?"

Citeste si: Scandal în PSD: Marian Oprișan s-a trecut primul pe lista pentru Senat, după un "puci" dat la nivel local

Marius Vecerdea
Marius Vecerdea, într-o fotografie realizată în centrul Sibiului

Marius Vecerdea nu va candida pe listele PNL

„O semnătură pentru susținerea unui CANDIDAT INDEPENDENT reprezintă un prim pas din obiectivul final al României către un Parlament cu oameni competenți, dedicați și mai ales integrii, către un ALTFEL de Parlament! Pentru mine, această susținere dată prin semnăturile voastre, reprezintă o simplă oportunitate pentru o campanie civică cu obiectivul principal de a reduce absenteismul tinerilor și de a crește nivelul de implicare în procesul electoral prin cunoașterea candidaților și mai ales al mecanismelor de păstrare al echilibrului puterilor statului.”, a postat Vecerdea. El a strâns semnăturile și și-a depus candidatura.

„Dacă relația de prietenie pe care o am cu omul Klaus Iohannis ar fi funcționat după modelul PSD, atunci cu siguranță aș fi fost pe listele PNL. În cazul meu, relația de prietenie este foarte bine separată de orice relație instituțională. Nepotismul nu intră în discuție, ci doar criteriile de performanță.”, a mărturisit Vecerdea despre relația sa cu președintele Iohannis.

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si