Pensii 2021: În ce interval îşi vor primi pensionarii banii în restul anului

Începând cu data de 4 ianuarie 2021, se vor aloca pensiile. În urmă cu câteva zile, reprezentanţii instituţiilor implicate au pus la punct un plan de acţiuni care să permită achitarea la timp a acestor drepturi aferente lunii ianuarie.

Author: Andreea Bolocan sâmbătă 02 ianuarie 2021 , 15:50

cand primesc pensiile cand se platesc pensiile 2021
Pensii 2021: În ce interval îşi vor primi pensionarii bani în restul anului[Sursa foto: monitorulcj.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

“Ministrul Raluca Turcan a stabilit cu reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii Publice, Ministerului Finanţelor şi Companiei Naţionale Poşta Română, instituţiile care colaborează pentru plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor, un calendar care să asigure urgentarea procedurilor

pentru a plăti pensiile la timp în luna ianuarie, chiar dacă instituţiile funcţionează cu program redus de sărbători”, se menţionează într-un comunicat citat de Agerpres.

În acest an, pensiile se vor plăti în primele 15 zile ale lunii

Așadar, Raluca Turcan a adresat Ministerului Finanţelor solicitarea de a transmite în regim de urgenţă dispoziţiile bugetare privind repartizarea creditelor bugetare reprezentând drepturile de pensie aferente lunii ianuarie 2021 pe data de 4 ianuarie, din Trezoreria Municipiului Bucureşti către trezoreriile teritoriale, astfel încât creditele să poată fi înregistrate în conturile caselor judeţene de pensii în aceeaşi zi.

Citeste si: Florin Cîțu, declarații după înghețarea salariilor. "Aveam nevoie de acest respiro, ca să remediem legea salarizării"

Totodată, Casa Naţională de Pensii Publice s-a angajat să întocmească tot în regim de urgenţă toate ordinele de plată către Poşta Română, pentru a evita eventuale întârzieri. Conform calendarului stabilit, Poşta Română va primi în data de 4 ianuarie 2021 ordinele de plată pentru pensii, urmând a se face distribuirea la domiciliu.

Citeste si: Proteste în fața Ministerului Muncii după majorarea salariului minim cu doar 41 de lei

Pensiile vor fi distribuite la timp către beneficiari

Nu în ultimul rând, Companiei Naţionale Poşta Română i-a fost adresată solicitarea de a depune toate eforturile necesare, conform convenţiei încheiate cu Ministerul Muncii, pentru ca pensiile să fie distribuite la timp către beneficiari, se mai arată în comunicat.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si