Firea, despre modificarea statutului prefectului: „Este mai mult decât o ţeapă..”

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a afirmat că modificarea prin OUG a Codului administrativ şi faptul că funcţiile de prefect şi subprefect sunt poziţii de demnitate publică înseamnă o ţeapă a coaliţiei de guvernare şi „o sfidare neruşinată la adresa naivilor care au luat aburelile electorale ale Dreptei drept angajamente de oameni serioşi”.

Author: Alina Raducu joi 28 ianuarie 2021 , 13:27

Firea, despre modificarea statului prefectului: „Este mai mult decât o ţeapă..”
Firea, despre modificarea statului prefectului: „Este mai mult decât o ţeapă..”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ce spune Gabriela Firea despre modificarea statului prefectului și subprefectului? 

Sfidare la guvernare! Coaliţia Dreptei mai dă o ţeapă românilor! Prefecţii şi subprefecţii nu mai sunt înalţi funcţionari publici, profesionişti ai statului care să-şi facă datoria indiferent de guvernare, ci vor fi numiţi

politic.

Guvernul Cîţu a schimbat, prin ordonanţă de urgenţă, Codul Administrativ, pentru a face loc politrucilor săi. Daca faceam noi asa ceva, ieseau în stradā.
Este mai mult decât o ţeapă, este o sfidare neruşinată la adresa naivilor care au luat aburelile electorale ale Dreptei drept angajamente de oameni serioşi.

În loc de meritocraţia şi depolitizarea promise de USR, guvernul Cîţu livrează total opusul, clientelism şi politizare cât cuprinde”, a scris Gabriela Firea joi pe Facebook.

Guvernul a aprobat, miercuri, propunerea Ministerului Dezvoltării cu privire la modificarea printr-o ordonanţă de urgenă a statutului prefecţilor şi subprefecţilor.

Acestea devin funcţii de demnitate publică.

„Eu nu aş spune că e o politizare a funcţiei de prefect. E o reaşezare a acestei funcţii, dar e un obiectiv asumat de Coaliţie. Un proiect de OUG care a fost în dezbatere publică o lună de zile”, a explicat Florin Cîţu, după adoptarea OUG.

Citeste si: Klaus Iohannis, ședință importantă la Cotroceni


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si