Firea prezintă date din care rezultă că la sfârşitul lui 2019 indicele calităţii aerului în Bucureşti era ”Excelent”

Primarul Capitalei Gabriela Firea prezintă date din care rezultă că la sfârşitul lui 2019 indicele calităţii aerului în Bucureşti era ”Excelent”, în replică la criticile ministrului Mediului, Costel Alexe, despre care spune că minte, are obrazul gros şi este incompetent, numindu-l ”Ministrul - Otravă”.

R.B., joi 09 ianuarie 2020 , 17:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Iată proba adevărului care doare: ministrul PNL al mediului minte! Pe cine vrea să sperie şi să alunge din marile oraşe ale ţării? Pe cetăţeni, pe oficialii străini, pe turişti, pe investitori? Penelistul specializat în tocat banii europeni în firme de apartament pentru protejarea a 3 şerpi vrea să determine relocarea tuturor afacerilor în Budapesta sau la Sofia? Vrea să rămână cetăţenii români fără locuri de muncă? Statul-şi incompetentul Domn Cîţu -, fără taxele şi impozitele încasate de la multinaţionale?  În serviciul cui este ministrul PNL al mediului când minte că în Bucureşti oamenii trebuie să poarte mască de protecţie şi că se respiră otravă!?  Domnule ministru, daţi-va demisia pentru acest atentat la siguranţa cetăţenilor!â„, scrie Firea pe Facebook, prezentând capturi de pe site-urile agenţiilor de mediu din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Braşov, la final de an.

Citeste si: Firea distribuie pe Facebook un clip de promovare a Bucureştiului: Un oraş care vibrează, care zâmbeşte, care te îmbie să-i afli secretele şi în care îţi place să trăieşti, o zi sau toată viaţa

Ea precizează că în marile aglomerări urbane din ţară există poluare, sunt anumite ore şi zile în care se depăşesc valorile admise şi că aceasta este o realitate pentru care avem toţi o răspundere, şi guvernul, şi autorităţile locale. 

A exagera abuziv, a induce panică în populaţie, şi a introduce acest subiect în bătălia politică este foarte grav, nu doar imoral. 

Ea prezinstă capturile de pe site-urile agenţiilor de mediu din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Braşov, la final de an, din care rezultă că la 31 12,2019 calitatea aerului în Bucureşti era excelentă, în Iaşi era foarte bună, în Braşov erau şi zone în care era medie, iar în Cluj, foarte bună.

”O palmă pe obrazul gros al unui ministru incompetent!”, comentează Firea.

Citeste si: Firea: La şefia PSD nu candidez. Am alţi colegi din partid care sunt mai calificaţi decât mine

 ”Dacă România va plăţi sancţiuni din partea Comisiei Europene pentru poluare, acestea vor fi pentru perioadă 2010-2014. Şoc total! Nu Firea era primar atunci! Iar în ultimii trei ani am luat măsuri anti-poluare cât alţii în 30.   I le voi dovedi mâine şi Domnului Ministru-Otravă, dacă va binevoi să vină la întâlnirea solicitată”, îţi încheie Gabriela Firea postarea.

Firea l-a invitat pe ministrul Mediului Costel Alexe vineri, la Primărie

Cu o zi în urmă,  ea l-a invitat pe ministrul Mediului Costel Alexe vineri, la Primărie, pentru a-i prezenta măsurile antipoluare luate de Primăria Generală. Ea l-a acuzăt pe ministru că deşi Bucureştiul este pe locul al patrulea în ceea ce priveşte poluarea, nu a comentat nimic referitor la oraşele de pe primele trei poziţii - Iaşi, Cluj, Braşov. De asemenea, ea afirmă ca aşteaptă ca Alexe să precizeze care sunt legile, reglementările şi măsurile pe care le va intreprinde, la nivel naţional, pentru a combate poluarea, in marile oraşe.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, marţi seară, că Bucureştiul produce un milion de tone de deşeuri pe an, din cele şase pe care le produce România, gradul de reciclare a deşeurilor fiind de doar 13,81%, deşi ar trebui să fie de 50%. Alexe spune că, o dată la cinci zile, poluarea atinge cote alarmante în Bucureşti, fiind depăşite concentraţiile maxim admise.

Citeste si: Gabriela Firea: Pentru bucureşteni, Orban=Dragnea!

”Revoltător este că, în Capitala României, în anul 2020, avem perspectiva anului 2021 în care efectiv nu vom mai avea unde să ducem gunoaiele. Aceste deşeuri care trebuie colectate selectiv şi reciclate noi suntem campionii Europei şi le ducem la groapă. Ministerul poartă o corespondenţă şi a pus în vedere Primăriei Generale a Capitalei de fiecare dată, cu fiecare ocazie, că trebuie să se preocupe să identifice soluţii, pentru că Bucureştiul astăzi produce un milion de tone de deşeuri pe an din cele şase pe care le produce România”, a declarat Costel Alexe.

Zilele trecute Firea şi Alexe au mai avut schimburi de replici pe tema poluării din Capitală.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si